пʼятниця, 28 грудня 2012 12:36

До Євробаскета-2015 в Україні побудують шість нових арен

До Євробаскета-2015 в Україні побудують шість нових арен

Шість нових арен побудують на Україні до чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року, заявив глава комітету Верховної Ради з транспорту Борис Колесніков. Раніше ЗМІ повідомляли, що до турніру планується побудувати п'ять нових арен.

"Таких арен насправді буде шість. У Львові, Одесі, Дніпропетровську та Харкові шеститисячники, в Донецьку побудуємо палац на 8-10 тисяч глядачів, його проектування вже закінчується, а Київ прийме фінал Євробаскету на арені, яка розрахована на 16 тисяч осіб. Це приватні проекти. Роль держави - частково компенсувати відсотки по кредитах, виданих на будівництво. Тобто бізнес сам вносить гроші, не менше 25 відсотків від вартості арени, держбанки дають кредит, а держава платить з них відсотки. Такий досвід буде використовувати московський ЦСКА з будівництва своєї арени в Москві", - говорить Борис Вікторович.

Він зазначив, що побудувати "Донбас-Форум" на 20 з гаком тисяч глядачів до початку Євробаскету не вдасться, але запевнив, що цей проект не буде забутий у світлі того, що в Донецьку планується зведення арени на 8-10 тисяч місць.

"Одне іншому не заважає. Ми дійсно працюємо з американською компанією - архітекторами, які у свій час спроектували для нас "Донбас-Арену". Але сам процес проектування займає 18 місяців, і ми вже ніяк не встигнемо збудувати "Форум" до чемпіонату Європи. Тому ми почнемо будувати арену тільки в 2016 році і до 150-річчя Донецька її здамо", - сказав Колесніков.

Зараз ви читаєте новину «До Євробаскета-2015 в Україні побудують шість нових арен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі