пʼятниця, 06 квітня 2012 15:08

"Донбас" вибув з плей-офф ВХЛ

"Донбас" вибув з плей-офф ВХЛ
"Донбас" завершив виступи в ВХЛ. Фото: hcdonbass.com

Донецька команда у своєму дебютному сезоні не змогла виконати поставлене перед нею завдання - вийти у фінал плей-офф. У протистоянні з "Торосом" підопічні Олександра Куликова поступилися у всіх чотирьох матчах, так і не зумівши ні разу повести в рахунку.

Після третьої поразки шанси на загальний успіх були мізерними. Знавці приводили статистику плей-офф Національної хокейної ліги, де за багато десятиліть було зафіксовано лише три таких вражаючих камбека. Та й недавній приклад в КХЛ був перед очима: СКА, будучи головним фаворитом плей-офф, програвши три матчі московському "Динамо", в четвертому поєдинку особливо не "заморочувався", поступившись 1:6.

Що може служити хоч якоюсь втіхою - "Донбас" з цього шляху не пішов, нав'язавши боротьбу від першої і до останньої хвилини. Здавалося, що й четверта зустріч пройде за попереднім сценарієм. "Торос" двічі вразив ворота Горячевських який чудово грав, упустив ще не одну можливість... А потім був гол Журуна, після якого "Донбас" немов прокинувся. У третій 20-хвилинці підопічні Олександра Куликова зрівняли рахунок і цілком могли вирвати перемогу. Але гра перейшла в овертайм, де ключовим стало вилучення Татаринова.

"Донбас" завершує виступи, потрапивши в число чотирьох кращих команд Вищої хокейної ліги. Багато це чи мало, якими будуть кадрові зміни і в якій лізі проведе команда наступний сезон - вирішувати керівництву.

Плей-офф ВХЛ. Півфінал. Матч № 4

"Торос" (Нефтекамськ) - "Донбас" (Донецьк) - 3:2 ОТ (1:0, 1:1, 0:1, 1:0)

Рахунок серії - 4:0

Шайби: Степанов (Зубарєв), 6:03 (1:0). Полозов (Цируль), 31:09-біл. (2:0). Журун (Бєлухін), 35:16 (2:1). Журун (Шафаренко, Малевич), 47:12-4х4 (2:2). Сальников (Ємелін, Голованов), 72:25-біл. (3:2).

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" вибув з плей-офф ВХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі