четвер, 23 квітня 2009 16:38

Диво-голи Аршавіна підняли на вуха всю футбольну Європу

Диво-голи Аршавіна підняли на вуха всю футбольну Європу

У світовій пресі співають дифірамби гравцеві "Арсеналу" Андрію Аршавіну. Росіянин, який у вівторок залишив чотири пробоїни в обороні "Ліверпуля", став об"єктом пильної уваги іноземних журналістів.

Британські газети наввипередки висловлюють компліменти в адресу футболіста збірної Росії, зізнаючись, що від його голів перехоплювало подих. Німці називають Аршавіна "маленьким царем", який став найкращим актором на сцені "Енфілда".

Аршавін прибув в "Арсенал" з непоганою репутацією, але все-таки був маловідомий за межами Росії. Втім, він став популярнішим завдяки тій ролі, яку він зіграв в перемозі "Зеніту" в Кубку УЄФА. А потім Аршавін підтвердив свій клас на Євро-2008, де він марширував до півфіналу разом із збірною. Чотири голи на "Енфілді" в матчі з "Ліверпулем" вивели його на шлях до того, щоб стати героєм "канонірів", повідомляє Daily Mail.

"Неперевершеним актором на сцені "Енфілда" став "маленький цар" Андрій Аршавін" "Чотири голи Андрія Аршавіна дозволили "Манчестер Юнайтед" захопити ініціативу в гонці за золото", - упевнене британське видання The Times. Газета захоплюється натхненною грою футболіста збірної Росії. "Рафаель Бенітес визнав, що надії "Ліверпуля" на титул зазнали серйозного удару за підсумками матчу з "Арсеналом", в якому Андрій Аршавін забив чотири голи, які перехоплюють подих", - пише газета.

"Не дивлячись на тріумфування всього "Енфілда" від другого гола Йоссі Бенаюна, важко звільнитися від відчуття, що на золоті сподівання "Ліверпуля" лягла залізна завіса, - заявляє Telegraph . - Втім, в чемпіонаті Англії "Манчестер Юнайтед" ще має зіграти з Аршавіним і компанією".

"Аршавін - це рідкісне відхилення "Арсеналу" від ставки Арсена Венгера на молодь. Він вже майже підкорив тридцятирічний рубіж, повністю сформувався під впливом іншої культури і куплений в останню хвилину зимового трансферного вікна - таку вульгарність на ринку талантів головний тренер "Арсеналу" показує по великих святах.

"У нього є характер, і він переможець", - заявив Венгер після екстраординарного параду холоднокровних голів росіянина, які поклали хрест на надії "Ліверпуля" виграти всі матчі, що залишилися до закінчення Прем"єр-ліги. Чотири удари, всі в площину воріт - чотири голи. На відміну від більшості попередніх придбань, які, як правило, потрібно було доводити до пуття, в особі Аршавіна Арсен Венгер отримав готовий продукт, що дуже нагадує боксера Ріккі Хаттона", - додає свою порцію захоплення в адресу Аршавіна The Guardian.

"Аршавін показав володіння ціпким ударом з обох ніг і, що дуже важливе, майже без замаху. Тренерові "Ліверпуля" Рафаелю Бенітесу залишається сподіватися, що через місяць росіянин створить те ж саме і з "Манчестер Юнайтед", - пише Independent.

"Важко намагатися відкопати в такому матчі головного героя. Хоч би тому, що вперше за 63 роки на "Енфілді" гравець гостей зміг забити чотири м"ячі - один був випущений, немов з гаубиці, з відхиленням, інші три голи забито прямими разючими ударами", - повідомляє The Telegraph.

А німецька газета Bild пригадала, хто ж був тим снайпером, що забив 63 року тому чотири м"ячі. "7 грудня 1946 року "Вулверхемптон" обіграв "Ліверпуль" на "Енфілді" (5:1), а Весткотт чотири рази засмучував ворота господарів. Зірка атаки Андрій Аршавін повторив досягнення Денніса Весткотта, найкращого бомбардира того сезону ".

Віддаючи належне ізраїльському легіонерові "Ліверпуля" Йоссі Бенаюну, який дозволив мерсисайдському клубу здобути очко з "Арсеналом", німецьке видання Focus робить короткий, але змістовний коментар про гру росіянина: "Неперевершеним актором на сцені "Енфілда" став "маленький цар" Андрій Аршавін".

За матеріалами Власти.нет

Зараз ви читаєте новину «Диво-голи Аршавіна підняли на вуха всю футбольну Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі