вівторок, 25 січня 2022 21:00

Чому Ребров повинен був стати тренером Миколенка в "Евертоні"

Чому Ребров повинен був стати тренером Миколенка в "Евертоні"
Сергій Ребров зміг досягти успіху в Угорщині. Фото: ФК "Ференцварош"

Англійський "Евертон" звільнив головного тренера команди Рафаеля Бенітеса. Причина - погані результати. Команда скотилася до зони вильоту та може втратити пропуску на наступний сезон АПЛ.

Окрім результату Бенітес мав проблеми із роздягальнею команди. Посварися із захисником збірної Франції Люкою Дінем. На це місце власне і був запрошений Віталій Миколенко із "Динамо".

Після відставки тренера виконувачем обов'язків є легенда клубу Дункан Ферґюсон. На посаду сватали зірок збірної Англії Вейна Руні, Френка Лемпард та володаря "Золотого м'яча" італійця Фабіо Каннаваро. Але головним кандидатом став Вітор Перейра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Шевченку не потрібно очолювати збірну Польщі

За плечима португальского наставники дуже мало успішно досвіду роботи. Працював на батьківщині із "Санта Кларою", "Порту". Заробив грошей на Близькому Сході та Китаї. Очолював "Олімпіакос" та двічі "Фенербахче". У турецькому гранді не протримався навіть сезон. Вигравав титули в Португалії, Греції, Китаї працюючи з грандами. В Перейри є агентське лобі, яке постійно шукає йому роботу. Ніяких логічних передумов для отримання роботи в "Евертоні" у португальця немає. Засватали агенти. Навряд чи він там затримається на довго та реально може щось допомогти команді.

Якщо вже "Евертон" звернув увагу на український ринок, то чому не звернути увагу на Сергія Реброва? Український тренер досягав успіху з "Динамо" та "Ференцварошем". Має досвід виступів в Англії, як гравець. Має свій тренерський штаб та володіє англійською. Це точно був би не гірший варіант. Ребров свій шанс заслужив та довів кваліфікацію. Прийняв кризове "Динамо" у 2014 році та двічі зробив чемпіоном. Вивів "Ференцварош" у найпрестижніший клубний турнір та виграв три чемпіонські титули поспіль. От тільки у Сергія Станіславовича не має агентського лобі, яке б йому дозволило претендувати на високі посади.

У чемпіонаті Англії "Евертон" займає 16 місце. У крайньому матчі "іриски" поступилися "Астон Віллі". Наступний матч команд проведе в Кубку Англії проти "Брендфорада".

"Евертон" підписав захисник "Динамо" та збірної України 22-річного Віталія Миколенка.

Сергій Ребров очолює клуб "Аль-Айн" з ОАЕ. Контракт тренера чинний до літа 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Чому Ребров повинен був стати тренером Миколенка в "Евертоні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі