пʼятниця, 30 серпня 2013 14:04

"Челсі" має супертренера, "Баварія" також" - Гвардіола

"Челсі" має супертренера, "Баварія" також" - Гвардіола
"Я вдячний "Баварії" за можливість попрацювати у команді" - Гвардіола ФОТО: sport.rbc.ru

Наставник мюнхенської "Баварії" Хосеп Гвардіола розповів чого він навчився у головного тренера "Челсі" Жозе Моурінью. Сьогодні команди розіграють у Празі Суперкубок УЄФА. Вчора тренери поспілкувалися з журналістами на передматчевих прес-конференціях.

Цікаво, що Гвардіола говорив англійською, але час від часу вставляв німецькі слова. Пеп навіть вибачився перед журналістами за свої обмовки.

Значна частина питань стосувалася стосунків Гвардіоли з Моурінью та його адаптація у німецькому футболі.

"Я маю велику повагу до Моурінью та його кар'єри. Ми обидва будемо намагатися виграти трофей.

Я вигравав і програвав. Футбол — це життя. Я вдячний "Баварії" за можливість попрацювати тут. Я пробую робити свою роботу якомога найкраще. Так як я це робив у "Барселоні". Зараз рекорди та статистика мене не цікавлять. Можливо, коли я буду дідусем, тоді я й згадаю про них.

Зараз рано говорити про мою "Баварію". Мені ще потрібен час. Ми створюємо моменти, але поки не повністю їх реалізуємо. Скажу чесно, зараз гравці дають мені більше, ніж я їм. Сподіваюсь у майбутньому все зміниться. Я щасливий бути тут.

Чого я навчився у Моурінью? Коли його команда втрачає м'яч, то чудово справляється з тим, щоб знову ним заволодіти.

З "Барселоною" я виграв усе. Тому потрібно було знову все вигравати. Мені захотілося трохи перепочити.

"Челсі" має супертренера, "Баварія" також, - сміється Гвардіола. - Я відчуваю себе молодим фахівцем, адже не так давно працюю на найвищому рівні. Можливо, до закінчення кар'єри я ще потреную в Англії."

Матч за Суперкубок пройде на "Еден Арані", яка вміщає 21 тисячу глядачів. Це найбільший стадіон Чехії. Домашній стадіон "Баварії" "Альянц Арена" розрахований на 71 тисячу місць.

"Я починав тренувати у четвертому дивізіоні Іспанії, де моїми глядачами були батько, мама і син. Важливо бути тут і грати у цьому матчі."

На останок Гвардіола зазначив, що "Баварія" має кадрові проблеми, але на матч з "Челсі" точно вийде 11 виконавців.

Зараз ви читаєте новину «"Челсі" має супертренера, "Баварія" також" - Гвардіола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі