субота, 25 червня 2011 23:19

Білоруси випили пляшку шампанського після перемоги над Чехією

Білоруси випили пляшку шампанського після перемоги над Чехією

Після фінального свистка Єгор Філіпенко, чий гол на 88-й хвилині разом з перемогою над чехами приніс білоруській збірній путівку на Олімпіаду, зізнався, що сил на емоції просто немає.

Його партнери говорили про місце цієї перемоги в історії білоруського футболу і визнали, що незважаючи на провальний перший тайм свій квиток у Лондон вони заслужили. Поєдинок за третє місце, дійсно, вийшов надзвичайно напруженим, а розв'язка наступила лише за дві хвилини до кінця. Дозволивши в півфіналі іспанцям на 89-й хвилині зрівняти рахунок, білоруси цього разу приблизно в цей же час забили самі і в підсумку відсвяткували свою найзначнішу перемогу.

Єгор Філіпенко:

"Дуже важка гра. Два дні тому грали 120 хвилин з іспанцями, але, як бачите, доля нам повернула борг. Там ми пропустили на 88-й хвилині, тут - забили. Всі щасливі, але сил на емоції просто немає.

У першому таймі ще позначалася втома, не розбігалися. Та й чехи почали потужно, але після перерви ми зібралися. Якщо можна так сказати, вийшли на нього з новими силами і дотиснули суперника.

Ми напевно ще не усвідомлюємо, чого досягли. У роздягальні було шампанське. Пляшку принесли, ми її всю розлили. Ми виконали завдання, яке перед нами ставили, але з урахуванням того, як складалася гра з іспанцями, хотілося більшого. Розраховували на вихід у фінал. У Білорусі, може, зараз і не національне свято, але дуже багато радості і щастя".

Михайло Сіваков:

"Важко зараз щось говорити. Емоції після фінального свистка важко передати словами. Цей день назавжди увійде в історію білоруського футболу. Ми зробили дуже велику справу. Вважаю, домоглися цього по праву. Хотілося більшого, хотілося у фінал, але трошки не дотерпіли. Сьогодні Бог був з нами: ми перемогли, і це історична подія для всього білоруського футболу.

Швидше хотілося почути фінальний свисток. Вигравали 1:0, і, хоч і були в більшості, але побоювалися за результат, тому що у чехів багато високорослих гравців, і в наприкінці вони почали тиснути усією командою. Трішки занервували, але головне було втримати переможний рахунок, що ми і зробили".

Павло Нехайчик:

"Почуття лише найсвітліші. Білорусь першою з усіх східнослов'янських країн пробилася на Олімпіаду. Це велике досягнення для всього нашого народу, все просто супер.

Додали в першу чергу за рахунок того, що перший тайм пішов на розкачку. З моменту півфіналу пройшло лише два дні, організму теж потрібно деякий час, щоб включитися в роботу, незважаючи на те, що було два вихідних. Освоїлися, плюс тренерські слова допомогли адаптуватися до гри.

Не сказав би, що ключовою подією стала червона картка. До цього моменту ми вже контролювали гру, перехопили ініціативу. Гол був справою часу".

Зараз ви читаєте новину «Білоруси випили пляшку шампанського після перемоги над Чехією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі