понеділок, 21 серпня 2017 13:30

З бізнес-ідеї в ініціативу батьків: переселенка відкрила вдома дитячий садочок для місцевих
5

З дітьми проводять заняття з музики за методикою Карла Орфа
Фото: Група у facebook "Баловастики"
Садочок може прийняти не більше 5 дітей
За дітьми постійно слідкує педагог з 25-річним стажем роботи
Творчі заняття планують на місяць вперед, канцелярію купують батьки
Садочок займає перший поверх будинку Оксани Бутриної

Для відкриття за власний кошт придбали дитячі меблі, посуд, килим на 25 тис. грн. Іграшки були свої. Розкладні ліжечка для сну і постільну білизну принесли батьки. Відсутність репутації та варіантів оренди приміщень для садочка – головні проблеми, з якими стикнулись на старті.

Про це Gazeta.ua розповіла Оксана Бутрина з Макіївки Донецької області, яка з чоловіком та трьома дітьми переїхали до села Віта Поштова Київської області.

"У селі взагалі немає дитячих садочків. До найближчого – хвилин 40 на міському транспорті. Вирішили відкрити такий заклад у себе вдома, – розповідає Оксана. – Перших дітей у садочок привели сусіди. Потім з батьками ходили дитячими майданчиками та розповідали про себе. Наш садочок став одним із вагомих аргументів переїзду однієї з родин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенки у Херсоні відкрили безкоштовний робоклуб

Садочок "Баловастики" може прийняти до 5 дітей. Батьки приводять малечу після сніданку, близько 10:00, забирають після 17:00. Увесь час з групою займається вихователька з 25-річним стажем роботи, яка є рідною тіткою Оксани. Вона також переселенка. Кілька разів на тиждень проходять зняття з музики. Одна з мам – нейропсихолог. Проводить вправи на розвиток координації та відчуття дитини у просторі. Додатково організовують прогулянки, поїздки у зоопарк.

"Ми плануємо творчі майстер-класи на місяць вперед. У нас немає класичних занять, як у звичайному садочку. Не перенавантажуємо дітей інформацією та знаннями. Хочемо, щоб діти більше гуляли та спілкувались", – зазначає Оксана.

Автор: Група у facebook "Баловастики"
  Садочок займає перший поверх будинку Оксани Бутриної
Садочок займає перший поверх будинку Оксани Бутриної

За словами Оксани, дитячий садок вдома - більше соціальна батьківська ініціатива, ніж бізнес. Батьки між собою ділять витрати на зарплату вихователям та канцелярію. Їжу батьки приносять окремо. Загалом витрати становлять 7 тис. грн на місяць. Оренду будинку родини Бутриних у розмірі 10 тис. грн проект не покриває. Садочок створений за принципом денного догляду за дітьми, як дитячі кімнати у торгових центрах. Не потребує ліцензії. Необхідно дотримуватись певних норм чистоти й гігієни.

"Цей проект може бути бізнесом тільки у великому місті. Зараз усі батьки дуже включені у процес, колективно приймаємо рішення. Спілкуємось між собою та ділимось фото в групі в Facebook. Та не кожен готовий включатись. Деяким подобається класичний садочок, коли батьки вранці приводять дитину, а ввечері – забирають", – ділиться Оксана.

Ідея відкриття домашнього дитячого садочку виникла після роботи у схожому закладі в Московській області. 2014 року родина Бутриних була там на заробітках. Оксана працювала логопедом-дефектологом у приватному дитячому садочку. З початком АТО вирішили повернутись в Україну. Старший син навчався у 10 класі та хотів поступити до ВУЗу в Києві. Щоб не розлучатись, вирішили переїхати ближче до столиці.

У найближчих планах Оксани – розширення та вивчення досвіду подібних проектів.

Щоб відкрити майстерню з шиття іграшок, потрібна швейна машинка, різноманітна тканина та фурнітура на суму близько 500 грн. Найдорожче в іграшці – робота. Про свій досвід розповідає Олена Фоменко із Донецька, яка зараз з родиною живе в Ірпіні Київської області.

Зараз ви читаєте новину «З бізнес-ідеї в ініціативу батьків: переселенка відкрила вдома дитячий садочок для місцевих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі