пʼятниця, 05 липня 2019 00:17

Переселенка відкрила сортувальні станції в столиці

Переселенка з Донецька Євгенія Резнікова відкрила сортувальні станції в Києві. У дворі будинку вирішила організувати міні-сортувальну.

Перш ніж поставити "справу на ноги", їй довелося неабияк побігати від одного чиновника до іншого, написати купу листів в різні інстанції.

"Нам до останнього не хотіли віддавати будиночок двірника, навіть вимагали, щоб ми за нього платили оренду. Але я закони знаю, будиночок знаходиться на прибудинковій території, а значить, належить мешканцям. Повноцінно сортувальна почала працювати в листопаді 2018 року. У нас досі немає ніякого папірця від влади або керуючої компанії, але в той же час нам не заважають займатися корисною справою", – розповіла Євгенія, передає dnews.dn.ua.

  Переселенка відкрила сортувальні станції в Києві
Переселенка відкрила сортувальні станції в Києві

Спочатку на міні-сортувальні працювали десять людей. Зараз - вже близько трьох сотень сусідів об'єднані спільною ідеєю. Вони створили чат в Viber, де вирішують нагальні проблеми, діляться інформацією, підтримують один одного.

На початку червня стало відомо, що в рамках програми "Суспільний бюджет-2020" проект Євгенії посів 23-е місце. Його профінансують.

"Спочатку писали командою 5 проектів. Команда – це дві сусідки, з якими починала робити сортування. Бюджет проекту 138 тис. грн-ми зробимо контейнерний майданчик для сміття за санітарними нормами, ще один контейнерний майданчик для сортування. В першу чергу будемо компостувати сухе листя і скошену траву, тому що у нас до літа з осені лежали купи, і ніхто їх не збирався вивозити. Можливо, з часом люди прийдуть до того, щоб компостувати і органічні відходи зі свого столу. Особисто у мене вже півроку є компостне відро", - запевнила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець з Донецька відкрив центр по ремонту вуликів

Кабінет Міністрів України затвердив новий порядок розподілу житла для переселенців. Прийняття постанови дозволить застосовувати прозорий механізм бальної системи розподілу житла для переселенців. А також забезпечить житлом найбільш вразливі категорії населення: сім'ї з неповнолітніми дітьми, у тому числі з інвалідністю, вагітних жінок, осіб, які втратили працездатність, осіб пенсійного віку.

Зараз ви читаєте новину «Переселенка відкрила сортувальні станції в столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі