вівторок, 12 лютого 2019 00:16

Переселенець відкрив унікальний розважальний центр
7

Батути можна брати додому за 450 гривень в день
Фото: З архіву Олександра Кочкова
Перші два батута купили на 500 $, що отримали від міжнародної організації
Батути замовляють в кафе на свята
На відкриття розважального центру отримали 150 тисяч гривень від міжнародних інвесторів
Вартість гри в годину 100-150 грн, в залежності від столу

Щоб розпочати бізнес з оренди дитячих батутів, потрібно близько 15 тисяч гривень. Цієї суми вистачить на два невеликі батути, що можна ставити у кафе, на вулиці та у квартирах. Для розважального центру потрібно вже 150 тисяч гривень на обладнання та оренду. Гроші можна отримати від міжнародних організацій.

Про це розповідає Олександр Кочовий з Макіївки Донецької області. Через війну він вимушений був покинути ломбардний бізнес та з родиною переїхав до Краматорська. Там почав здавати дитячі батути в оренду, а згодом відкрив сімейний розважальний центр з футбольного більярду.

"Ресурсів особо не було. Дивились, що б могли робити у новому місті. Як підприємець, міг займатись будь-якою справою. Був досвід, а навчитись чомусь новому завжди можна", - згадує Олександр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майстриня розповіла, як відкрити бізнес на машинній вишивці

У травні 2015 року виграв 500 доларів у конкурсі грантів від Міжнародної агенції міграції. На ці гроші купив два батути за 6 та 9 тисяч гривень. За власні кошти придбали великий 3-х метровий батут з генератором.

Автор: З архіву Олександра Кочкова
  Перші два батута купили на 500 $, що отримали від міжнародної організації
Перші два батута купили на 500 $, що отримали від міжнародної організації

Оголошення про оренду батутів в Краматорську публікували в інтернеті та у соціальних мережах у групах "Прокат атракціонів "33 батути". Також роздавали візитівки жителям міста.
Батути розраховані на дітей від 1 до 10 років Година оренди великого батута коштує 150 гривень. На увесь день 450 гривень коштує маленький батут, що можна встановити у квартирі.

"Сезон батутів – це літо. Працюємо з 1 травня по вересень. Батути беруть в оренду кафе на свята та додому на дні народження. З великим батутом виходимо влітку у місто, - розповідає Олександр, - Через півтора року купили ще два батути. Зараз близько десятка. Усе зберігаємо в орендованому гаражі, що дістався нам разом з квартирою".

У грудні 2018 року відкрили унікальний розважальний сімейний центр SnookBall. Новий напрямок втілили в життя за 45 днів. Такі були умови міжнародної організації ПРООН, що виділила на бізнес 150 тисяч гривень. Також найняв ще двох працівників, що теж було однією з умовою інвестора.

Автор: З архіву Олександра Кочкова
  В Україні немає схожих сімейних розважальних центрів по футбольному більярду
В Україні немає схожих сімейних розважальних центрів по футбольному більярду

"Моніторили, щоб можна було цікавого робити для дітей. У мене сину 10 років, і йому вже не цікаво у розважальних центрах. Пострибає на батутах 15 хвилин і все. Снукболл – це спортивна гра, коли футбольними м'ячами грають за правилами більярду. Чудовий спосіб весело провести час, розвинути логічне мислення, уяву, відпрацювати точність удару, - розповідає Олександр, - Обладнання купляли у львівської компанії. Щоб вписатись у строки, працювали вдень і вночі".

Центр розміщений на нульовому поверсі нового торгівельного центру. Зараз там розміщені два середні столи та один дитячий для настільного хокею, де можуть грати по четверо людей. На 24 квадратах обладнане поле для снукболлу. На ньому можуть грати вже шість людей. Вартість гри за годину від 100 до 150 гривень, в залежності від столу.

Снукболл – це спортивна гра, коли футбольними м'ячами грають за правилами більярду

"Для гри в снукболл видаємо безкоштовно взуття та бахіли. Маємо по чотири пари з 35 по 46 розміри. На одну пару витратив 400 гривень. Діти приходять зі своїм змінним взуттям, - зазначає Олександр, - Як досвідчений підприємець, намагаюсь передбачувати різні ситуації. Наприклад, маємо запасний комплект м'ячів. Також розробляю маркетинговий план. Щоб мати прибуток, нам потрібно продавати на 800 гривень у день".

Автор: З архіву Олександра Кочкова
  Для гри видають безкоштовно змінне взуття
Для гри видають безкоштовно змінне взуття

Працюють з 12 до 21 години. Під час роботи роблять фото, але поки не виставляють їх у своїй facebook-групі та Instagram "SnookBall - футбольний більярд у Краматорську". Планують придбати професійний фотоапарат, щоб світлини були якісніші.

"Приходять грати як компаніями, так і на вдвох. Ми сином приходимо кожні вихідні грати. Зараз клієнти дуже просять поставити столи для тенісу. У майбутньому хочу створити майданчики з міні гольфу, - ділиться Олександр, - Зараз по суті, ми бізнес на горі замінили на бізнес на радості. І це дуже подобається".

Центр відкрили за 45 днів, витратили понад 150 тисяч гривень

38-літній Олександр Кочовий за освітою економіст. У Краматорськ Донецької області з родиною переїхав у серпні 2014 року з Макіївки. Раніше займався ломбардним бізнесом. Місто обрали через доступність житла. Через військову агресію багато людей виїхали з міста та здавали в оренду квартири за умови сплати комунальних платежів.

Щоб робити вироби з фанери, потрібен спеціальний лазерний станок. Продавати зроблені товари краще через інтернет. Загалом на обладнання цеху, закупівлю матеріалів і створення сайту потрібно близько 400 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Переселенець відкрив унікальний розважальний центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі