пʼятниця, 07 квітня 2017 11:12

На будівництво житла для переселенців дають €25,5 млн

На будівництво житла для переселенців дають €25,5 млн
Фото: Експрес

Німецький державний банк розвитку KfW дасть Україні €25,5 млн євро на будівництво соціального житла для переселенців.

Виділення гранту передбачає програма "Житло для внутрішньо переміщених осіб в Україні", яку мають розпочати 2018-го. Про це інформує прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Може зібратися переселенський майдан" - експерт

Підготовчі роботи завершать до кінця року. Створять критерії відбору об'єктів будівництва. Відповідно до них, місцеві громади зможуть подавати заявки на фінансування.

"Установа не планує обмежуватись лише Донецькою та Луганською або прилеглими до них областями, де сконцентрована найбільша кількість переселенців. Вона відкрита для проектів на всій території України", - йдеться в повідомленні.

3 млрд грн направлять із державного бюджету України на допомогу переселенцям. Це на 309 млн грн більше, ніж торік.

Цього року по всій Україні один переселенець у середньому отримає 1 965 грн щомісячної адресної допомоги. Найбільшу суму для надання адресної допомоги ВПО виділили на Донецьку область – приблизно 767 млн грн. Найменшу - на Тернопільську - 9,7 млн.

Зараз ви читаєте новину «На будівництво житла для переселенців дають €25,5 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі