понеділок, 27 березня 2017 11:15

Діти вчать мову під час майстер-класів та приготування страв

Автор: fakty.ua
  Діти вивчають французьку мову під час приготування національних страв
Діти вивчають французьку мову під час приготування національних страв

Сім'я переселенців із Криму - Яшар та Ірина Фазилови створили французький мовний табір для дітей на Львівщині.

44-річний Яшар Фазилов займається французькою мовою 37 років. Вивчає її з першого класу. Разом із дружиною працював викладачем у першій гімназії Сімферополя. Про це повідомляють fakty.ua.

"2014 року в Криму з'явилися "зелені чоловічки", почали облогу українських військових частин. Ми одразу зрозуміли, що відбувається. В цей час мені запропонували попрацювати перекладачем із французькими телеканалами. Працював майже місяць. Бачив - як на територію півострова в'їжджають російські танки, ввозять розтяжки, міномети, спецназ. Вирішили з дружиною виїхати. Відправили до друзів двох дочок, а потім самі виїхали", - розповідає Яшар Фазилов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "5 тисяч за рекламу" - скільки коштує відкрити мовні курси

У Львові заробляли тим, що готували плов, чебуреки, інші татарські страви на ринку вуличної їжі. Через рік організували мовний табір у Карпатах — у Славському.

"Прийшло натхнення і розуміння того, що не боги горщики обпалюють. Ми почали щось змінювати: вкладати гроші в хороший сайт, рекламу, обладнання, де орендуємо табір, з адміністрацією якого у нас прекрасні стосунки. Готувалися до літа 2016-го. На цей раз все пройшло успішно, з дітьми працювали справжні французи. У нас є угода про співпрацю з Університетом Кан-Нормандія, де на спеціальному факультеті французи вивчають, як викладати рідну мову громадянам інших країн. Студенти з Кана приїжджають до нас у табір - для них це дуже цікава практика".

У січні 2017-го організували всеукраїнський табір "Львівське різдво з французьким шармом" у місці "Озерний край" поруч зі Львовом. Дітей готують до вступу в будь-які французькі вузи, де безкоштовна освіта.

"Діти від 7 до 17 років можуть вибрати, чим зайнятися: озвучувати фільми з французькими викладачами, створювати кліпи, брати участь у вертепах, екскурсіях. У другій половині проходять тематичні майстер-класи, спортивні заняття, конкурси, приготування французьких страв. Влітку одну зміну проведуть у гірському Славському, іншу - на березі моря в Нормандії. Це буде недорога поїздка", - зазначає чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Діти вчать мову під час майстер-класів та приготування страв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі