четвер, 30 серпня 2012 01:20

В "помідорній битві" взяли участь 40 тисяч людей
10

Фото: Фото: Reuters

Традиційне свято La Tomatina пройшов в середу в іспанському містечку Буньоль, в ньому взяли участь близько 40 тисяч чоловік, у тому числі 4 тисячі іноземних туристів, повідомляють іспанські ЗМІ.

Місцева влада спеціально до свята закупили 120 тонн стиглих помідорів в прилеглому сільгоспкооперативі Moncofa, витративши на це майже 30 тисяч євро.

За розповідями місцевих жителів, історія "помідорного битви" починається в 1945 році, коли під час фестивалю на честь покровителя міста Святого Луї Бертрана і Богоматері-захисниці кілька молодих людей посварилися і влаштували штовханину, під час якої вони стали закидати один одного помідорами. Це видовище настільки сподобалося місцевим жителям, що подібні сцени стали невід'ємною частиною фестивалю на честь святих покровителів міста.

Сигналом до "бою" послужила запущена ракета, після чого на головну площу міста в'їхали п'ять великовантажних самоскидів, доверху навантажених помідорами, на які накинулися учасники "побоїща".

Люди хапали помідори і кидали їх на всі боки, пофарбувавши все навколо в червоний колір за кілька хвилин.

Згідно неписаним законам, перш ніж кидати помідор, його необхідно розчавити, так як цілісний міцний плід може запросто вибити комусь око. Тому учасники одягнули на час битви захисні окуляри і маски, а також купальники та білі майки.

Як повідомив журналістам мер міста Буньоль Рафаель Перес (Rafael Perez), свято приніс міській скарбниці 300 тисяч євро, що не так вже погано, коли країна переживає глибоку економічну кризу. За даними міської влади, під час свята не обійшлося без постраждалих, за медичною допомогою звернулися 20 осіб.

Зараз ви читаєте новину «В "помідорній битві" взяли участь 40 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі