середа, 25 лютого 2015 19:12

Марсохід Curiosity зробив панорамне селфі на Червоній планеті

Національне агентство з повітроплавання та дослідження космічного простору США (NASA) опублікувало панорамне селфі, зроблене марсоходом Curiosity і поєднує в собі кілька фотографій поверхні Марсу, які апарат зробив в січні 2015 року.

 Фотографії, що входять в панорамний знімок, були зроблені за допомогою спеціальної камери MAHLI (Mars Hand Lens Imager). Вона встановлена на одній з "рук" марсохода (на фото не показана). Височина зліва - це гора Еоліда (також відома як гора Шарпа). Більш темні ділянки поверхні праворуч від Марсохода - це пил і пісок, принесені вітром в більш низькі ділянки кратера Гейла, де знаходиться Curiosity.

Curiosity продовжує підніматися по Еоліда, забираючи по дорозі нові проби і проводячи експерименти. У NASA очікують, що вони дадуть уявлення про зміну хімічного складу води і озер з плином часу, а також допоможуть з'ясувати природу цього явища.

 
Зараз ви читаєте новину «Марсохід Curiosity зробив панорамне селфі на Червоній планеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі