понеділок, 28 березня 2016 09:41

Вчені назвали число видів динозаврів

Вчені назвали число видів динозаврів

Норвежські біологи з Університету Осло назвали можливу кількість видів динозаврів, що жили на Землі . Присвячений дослідженню препринт автори розмістили на сайті bioRXiv.org.

На Землі в епоху мезозою існувало близько 1936 видів динозаврів. При цьому мінімально можливе число видів 1543, а максимальне — 2468.

Своє дослідження вчені засновували на відомостях про систематику і палеобіологію динозаврів. Вони включали в себе 3122 спостережень власне Dinosauria (974 родів і 1124 видів) та їх підгруп: 1150 спостережень Ornithischia (306 родів і 360 видів), 602 спостережень Sauropodomorpha (215 пологів і 246 видів) і 1366 спостережень Theropoda (451 родів і 516 видів).

Для всіх видів біологи підрахували кількість виявлених останків, що припадають на кожну геологічну стадію мезозою, і отримані результати занесли в таблицю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені з'ясували, завдяки чому на Землі зародилося життя

У своїй роботі вчені намагалися провести оцінку числа видів динозаврів за допомогою власної статистичної моделі, названої ними True Richness estimated using a Poisson Sampling model. Такий підхід, на їхню думку, володіє високим ступенем достовірності, а його результати стійкі до невеликих змін вихідних даних.

Динозаври жили на Землі з тріасового періоду до кінця крейдяного періоду. Палеонтологи поки не знають точного числа видів динозаврів. Деякі експерти заявляють, що виявлені фрагменти тварин, належать до різних геологічних стадіями, можуть належати одним і тим же тварин.

Нагадаємо, вчені виявили залишки динозавра в Узбекистані.

Зараз ви читаєте новину «Вчені назвали число видів динозаврів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі