вівторок, 15 березня 2016 10:36

У Чорнобилі дрони моніторять екологію і знімають VR-фільм
4

Дрон
Фото: AIN.UA
Чорнобиль
Чорнобиль
Чорнобиль

Український стартап використовує безпілотники для зведення телеком-мереж для допомоги МНС. Дрони часто запускають в чорнобильській зоні відчуження. Вони допомагають знімати контент для проекту Chornobyl360 — документального VR-фільму про Чорнобиль. Про це повідомляє AIN.UA.

За допомогою безпілотників для фільму збирають контент для команди, яка працює над стрічкою.

"Ми отримуємо інформацію для створення контенту під Oculus Rift та інші VR-пристрої. Мені здається, практично кожен активний відвідувач інноваційних виставок вже встиг "політати" над Чорнобильською АЕС, побував над цвинтарем техніки і т. д. Всі ці кадри ми отримуємо", — розповідає Валерій Яковенко, співзасновник Drone.ua.

Нещодавно стартап закінчив черговий етап робіт, де дрони літали в безпосередній близькості від четвертого реактора, на місці будівництва нового саркофага і навіть всередині його. За допомогою безпілотників творці "Чорнобиль 360" розробили вже кілька десятків локацій для фільму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда крихітних роботів відбуксувала автомобіль

Але це - лише один з проектів із дрона, які реалізують в зоні відчуження. 2016 року в чорнобильській зоні проводяться проекти екологічного моніторингу, спрямовані на оцінку біологічного різноманіття.

Дрони використовують для створення детальних ортофотопланів з роздільною здатністю від одного сантиметра на піксель. Також з цією метою використовують дрони з тепловізорами.

Нагадаємо, назвали переможця першого чемпіонату з гонок дронів.

Зараз ви читаєте новину «У Чорнобилі дрони моніторять екологію і знімають VR-фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі