пʼятниця, 05 травня 2017 00:02

Презентували перший ігровий комп'ютер

66 років тому вперше представили перший ігровий комп'ютер Nimrod.

Це відбулось на виставці "Фестиваль Британії". Апарат спочатку розробляли для демонстрації принципів автоматичних цифрових комп'ютерів.

Автор: heise.de
  Комп'ютер мав розміри 2,7м у ширину та 3,6м у довжину
Комп'ютер мав розміри 2,7м у ширину та 3,6м у довжину

Комп'ютер мав розміри 2,7м у ширину та 3,6м у довжину.

Пристрій складався з 480 електронних ламп, 120 реле для керування дисплеями і декількох германієвих діодів, які виконували логічні операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запустили люксовий потяг з прозорими вагонами і ванними

Автор: heise.de
  Комп'ютер мав розміри 2,7м у ширину та 3,6м у довжину
Комп'ютер мав розміри 2,7м у ширину та 3,6м у довжину

Nimrod побудували на базі комп'ютера Ferranti Mark I, першого у світі комп'ютера, доступного на комерційній основі. Коштував він тоді $83 тис. Розробка Nimrod тривала 5 місяців. Nimrod споживав 6 кВт енергії, з них 4 — на лампи дисплея.

Комп'ютер Nimrod мав режими гри людини з комп'ютером, і для гри комп'ютера з самим собою.

Керувати грою можна було за допомогою панелі управління. Вона називалась "Нім" та була математичною грою для двох. Гравці по черзі брали предмети з декількох купок, але за один хід можна взяти будь-яку кількість тільки з одного набору. Виграє той, хто візьме останній предмет.

Десять років до того німецький вчений Конрад Цузе винайшов першу обчислювальну машину. Називалася вона Z3, і була двійковим обчислювачем, що працює на основі телефонних реле з тактовою частотою 5.33 Гц.

Зараз ви читаєте новину «Презентували перший ігровий комп'ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі