середа, 20 червня 2018 07:42

Долає перешкоди, збирає сміття: робот-пес прогулявся містом

Долає перешкоди, збирає сміття: робот-пес прогулявся містом
Роботизований пес SpotMini гуляє вулицями Ганновера в Німеччині. Фото: YouTube

Інженери від Boston Dynamics опублікували ролик, у якому їх роботизований пес SpotMini гуляє вулицями Ганновера в Німеччині.

Компанія представила нове забарвлення робота, пише segodnya.ua.

Засновиник Boston Dynamics Марк Рейберт заявив, що собака SpotMini вже на стадії попереднього виробництва і компанія почне продавати його в 2019 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літаючий автомобіль випробували у небі

SpotMini - це найбільш тихий робот з тих, які виробляла компанія. Він важить 25-30 кг і може пропрацювати приблизно 90 хв без підзарядки, в залежності від навантаження. Робот долає різні перешкоди і допомагає у господарстві. Наприклад, може зібрати розкидане сміття.

В Кореї створили робота, який допоможе боротися з самотністю. Фрібо – пристрій для комунікації людей, що мешкають поодинці. Корейські інженери із Університету Йонсе створили робота для самотніх людей. Він не замінює людське спілкування, а слугує засобом комунікації. Розробку представили на конференції HRI 2018.

Зараз ви читаєте новину «Долає перешкоди, збирає сміття: робот-пес прогулявся містом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі