пʼятниця, 08 червня 2018 09:42

Літаючий автомобіль випробували у небі

Літаючий автомобіль випробували у небі
Літаючий автомобіль є гібридом квадрокоптера, гідролітака та електромобіля. Фото:cnn.com

Стартап Kitty Hawk представив свій одномісний літаючий автомобіль Flyer. Пристрій отримав назву на честь першого аероплана братів Райт.

Повітряний автомобіль є гібридом квадрокоптера, гідролітака і електромобіля, повідомляє CNN. Він здатен розвивати швидкість понад 30 км/год і летіти на висоті від одного до трьох метрів. Вага машини – понад 113 кг.

Flyer можна запустити в небо за допомогою п'яти роторів, які працюють від електромоторів. Одного заряду акумулятора вистачає на політ тривалістю 20 хвилин.

Розробники обіцяють, що в майбутньому автономність Flyer значно зросте, а швидкість польоту досягне 160 км/год. Зраз пристрій може злітати та приземлятись тільки на поверхні води.

"Керувати цією штукою так само просто, як грати в Minecraft", – каже генеральний директор Kitty Hawk Себастьян Трун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли я купував машину, у ній зберігали сіно" - показали найбільш унікальні автомобілі

Розробкою штучного інтелекту для безпілотних літаючих автомобілів з осені займуться фахівці Uber. Компанія шукає розробників алгоритмів, технологій, за допомогою яких буде рухатися апарат. Центр перспективних технологій буде створений у Парижі. У нього запрошують фахівців в області штучного інтелекту і комп'ютерного зору.

Зараз ви читаєте новину «Літаючий автомобіль випробували у небі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі