вівторок, 09 лютого 2016 15:29

Попри вікові обмеження діти користуються соцмережами - опитування

Попри вікові обмеження діти користуються соцмережами - опитування

Опитування BBC виявило, що 78% дітей, молодших за 13 років, використовували принаймні одну соціальну мережу, незважаючи на встановлені вікові обмеження. У дослідженні з нагоди Дня безпечного Інтернету програма Newsround ВВС показала, що найбільше користуються Facebook, на другому місці – Instagram. Про це повідомляє The Independent.

З 1 тис. дітей і підлітків від 10 до 18 років більш, ніж один з п'яти сказали, що з них знущаються онлайн. Однак, вони вважають соціальні медіа частиною свого життя.

Чверть опитуваних у віці від 16 до 18 років визнала, що використовують мережі, у тому числі Facebook, Snapchat, Instagram і Twitter, для надсилання "грубих" повідомлень.

13 років – це вікове обмеження у Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest Snapchat, Reddit і кількох інших сайтах, у той час як WhatsApp встановлює планку у 16 років, а Vine - узагалі 17.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог розповів, чому сучасні діти не хочуть навчатися

Більшість сайтів покладаються на користувачів і на дату народження, яку вони вказали при створенні облікового запису, це дозволяє дітям просто змінити рік свого народження, щоб зареєструватися.

Facebook видаляє будь-які акаунти, що належать 13-річним, Instagram також закликає людей повідомляти про облікові записи неповнолітніх.

Окреме дослідження, замовлене організаторами Дня безпечного Інтернету, виявило, що чверть підлітків стали об'єктами для знущання у минулому році через їх стать, сексуальну орієнтацію, расу, релігію, інвалідність.

Нагадаємо, Twitter заборонить ображати користувачів у соцмережі.

Зараз ви читаєте новину «Попри вікові обмеження діти користуються соцмережами - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі