вівторок, 02 лютого 2016 13:16

Психолог розповів, чому сучасні діти не хочуть навчатися

Психолог розповів, чому сучасні діти не хочуть навчатися

Процес навчання людини починається від народження і триває до смерті. Від нього залежить успішність людини, чим швидше людина засвоює інформацію, тим правильніші рішення вона може приймати.

"Іноді процес навчання проходить досить важко. Виробляти звичку навчатись потрібно з самого дитинства", - каже Gazeta.ua Ірина Чуєва, психолог проекту "Я соромлюсь свого тіла" телеканалу СТБ.

На її думку, перш за все, сучасні діти не хочуть навчатися через заскладну навчальну програму.

"Діти завантажені настільки, що зовсім не мають вільного часу. Через це вони не задовольняють базові потреби. Наприклад, такі як ігри та експерименти. Коли з'являється вільний час, у дитини вже немає на це сил", - говорить психолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярам ще однієї області продовжили вимушені канікули

Другою причиною відсутності бажання вчитися, за словами психолога, є оцінкова система.

"Батьки часто очікують від дитини кращих балів, ніж вона заробила. Якщо ж дитина приносить погану оцінку, реагують неадекватно. Цим самим з маленького віку змушують брехати, чому її отримав, або взагалі не вчитись. Бо все, що дитина робить, батьки оцінюють недостатньо або погано. Це антимотивація до бажання здобувати знання та навчатися. По-третє, з медичної точки зору, діти зараз ослаблені, часто хворіють, пропускають навчання через великий об'єм інформації", - каже вона.

На її думку, проблемою є те, що 80% дітей нині замість книжок надають перевагу іграм на планшеті.

- З 3-х років у дитини закінчує формуватись особистість. Саме з цього віку потрібно привчати дитину до знань, - радить Ірина Чуєва.

Нагадаємо, київська вчителька змушувала першокласників битися головою об дошку.

Зараз ви читаєте новину «Психолог розповів, чому сучасні діти не хочуть навчатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі