четвер, 10 березня 2016 11:30

Пентагон перейде на Windows 10 заради безпеки

Пентагон перейде на Windows 10 заради безпеки

Міністерство оборони США переведе всі свої комп'ютери на нову операційну систему Windows 10 до січня 2017 року. Про це повідомляє Defense Aerospace. Приводом для такого рішення став намір посилити кібербезпеку і привести до одноманітності операційного середовища, в якому здійснюється передача і обробка даних.

Згідно з розпорядженням глави Пентагону, перехід на нову операційну систему потрібно провести оперативно. Військові переводитимуть комп'ютери на спеціальну версію Windows 10 -Secure Host Baseline. Вона являє собою заздалегідь сконфігурований образ операційної системи для швидкого розгортання на комп'ютері.

В образі Windows 10 Secure Host Baseline містяться всі сертифікати та протоколи шифрування і обміну даними, які використовують військові. Вимоги до нової версії операційної системи вироблені Пентагоном спільно з Агентством національної безпеки і Агентством оборонних інформаційних систем США в кінці минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft припиняє підтримку Internet Explorer крім останньої версії

Згідно з планами міністерства оборони США, на нову операційну систему переведуть більше 3 млн комп'ютерів, включаючи стаціонарні, ноутбуки і планшети. Зміна операційної системи не торкнеться тільки смартфонів. За оцінкою військових, перехід на Windows 10 дозволить швидше розробляти і застосовувати різні патчі.

Нині в Пентагоні використовують одразу кілька версій операційної системи Windows: Windows 98, XP і 8. Їх використання визначається протоколами безпеки. Крім операційних систем сімейства Windows частина комп'ютерів Пентагону працюють на спеціальних дистрибутивах операційної системи Red Hat Linux.

Нагадаємо, названо дату виходу масштабного оновлення для Windows 10.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон перейде на Windows 10 заради безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua