понеділок, 11 квітня 2016 17:12

Пайєтт розповів, як українські технології трансформують суспільство
4

1991 Open Data Incubator
Фото: Марина Олінішевська
1991 Open Data Incubator
1991 Open Data Incubator
1991 Open Data Incubator

Лише за допомогою новітніх технологій роботу українських держструктур можна зробити прозорою та викорінити в них корупцію. Про це повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт під час презентації проектів інкубаційної програми 1991 Open Data Inubator. Вона відбулася у офісі Macrosoft-Ukraine минулого тижня.

"Технології - це один із основних інструментів боротьби із корупцією. Їхнє використання сприятиме економічному зростанню та залученню інвестицій в Україну", - каже Gazeta.ua Джеффрі Пайєтт.

За його словами, в Україні є всі умови, щоб залучити технології в усі сфери.

"Україна має всі необхідні складові, щоб пройти шляхом трансформацій. Країна має талановитих інженерів та технологів. Українці мають особливе ДНК, націлене на творчість і інновації, а також є національна відданість демократії і громадянському суспільству", - каже посол США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Японії робот написав розповідь, яка вийшла у фінал літературного конкурсу

На його думку, сучасні технології є одним з основних інструментів для боротьби з корупцією в Україні.

"Я технологічний оптиміст з Каліфорні. Я - свідок колосальних змін, які принесли технології протягом вже тридцятирічної кар'єри. Кожні два-три роки навідуюсь у Силіконову долину, щоб особисто поспілкуватись із людьми. Саме там спілкуєшся з людьми з безмежною уявою, які віддані ідеї розвитку технологій для покращення світу. Тому цікаво бачити, як Україна також залучається до технологізації" - каже він.

Нагадаємо, 6 квітня Пайєтт розповів про наслідки "панамських документів" для України.

Зараз ви читаєте новину «Пайєтт розповів, як українські технології трансформують суспільство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі