вівторок, 20 жовтня 2015 13:34

NASA опублікувало нові знімки кілець Сатурна
6

Кільця Сатурна
Фото: NASA
Кільця Сатурна
Кільця Сатурна
Кільця Сатурна
Кільця Сатурна

Космічне агентство NASA на своєму офіційному сайті опублікувало нові фотографії кілець Сатурна. Знімок зроблений космічним зондом "Cassini". Зонд "Cassini" наблизився до Сатурна на відстань 475 тисяч кілометрів 15 березня цього року. 

На перший погляд важко зрозуміти, що на знімку зображено кільце другої за величиною планети Сонячної системи, адже виглядає воно як довгаста світна вигнута лінія білого кольору. Учені дали робочу назву кільцю F, воно складається із частинок пилу й газу, утримуваних магнітним полем Сатурна, але постійно зазнає змін у різних проміжках часу: від декількох годин до декількох днів.

Зазначають,  що космічну станцію "Cassini-Huygens" запустили в космос в 1997 року для дослідження Сатурна і його супутника Титана. ЇЇ вартість складає понад 3 мільярди доларів.

"Cassini" названа на честь італійського науковця Жана Доменіко Кассіні, який довів, що кільце Сатурна складається з двох частин, розділених темною смугою, а також передбачав, що кільця Сатурна складаються з часток різних розмірів.

"Cassini-Huygens" - одна з найбільш грандіозних космічних станцій, коли-небудь запущених у космос. Вона наповнена величезною кількістю інструментів та камер для точних вимірювань і високоякісних знімків високої якості в різних атмосферних умовах і спектрі кольору. Космічна станція складається з орбітальної станції "Cassini" (побудована NASA) і зонда "Huygens" (European Space Agency).

Місія "Cassini" є спільним проектом NASA, ЄКА (Європейського космічного агентства) та Італійського космічного агентства.

Астрономи з Нідерландів і США виявили гігантський двійник Сатурна. Спостереження свідчить про наявність у планети близько 30 кілець діаметром до 120 мільйонів кілометрів.

 

Зараз ви читаєте новину «NASA опублікувало нові знімки кілець Сатурна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі