середа, 19 грудня 2018 10:50

На продаж виставили саморобний комп'ютер

Саморобний комп'ютерний набір почали продавати у магазинах США сьогодні, 1974 року.

Мікрокомп'ютер Аltair 8800 коштував $ 397. Його розробив американський інженер Ед Робертсом у власній компанії Micro Instrumentation and Telemetry Systems в місті Альбукерке в американському Нью-Мексико.

Пристрій розробили на основі мікропроцесора Intel 8080. Цей комп'ютер став першим комерційно успішним персональним комп'ютером. Вважають, що саме ця система через кілька років породила революцію персональних комп'ютерів: шина, спроектована для цього комп'ютера стала де-факто стандартом шини даних S-100.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft випустила нову операційну систему

  Altair 8800. Фото: Вікіпедія
Altair 8800. Фото: Вікіпедія

Білл Гейтс і Пол Аллен приєдналися до MITS для розробки програмного забезпечення. Altair BASIC став першим продуктом Microsoft.

15 листопада 1996-го вийшла перша версія інтернет-мессенджера ICQ. З англійської фразу I seek you перекладають "я шукаю тебе". В Україні месенджер називають "аська". Тривали час вона була основним засобом комунікації в інтернеті. Логотип ICQ - стилізоване зображення квітки ромашки з диском жовтого кольору і 8 пелюстками. 7 із них пофарбовані у зелений колір. Один - у червоний.

Зараз ви читаєте новину «На продаж виставили саморобний комп'ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі