четвер, 21 листопада 2019 10:15

Космічний корабель Маска вибухнув на випробуваннях

Космічний корабель Маска вибухнув на випробуваннях
SpaceX провели випробування на максимальне заповнення бортових резервуарів Starship Mk1 кріогенної рідиною. Але щось пішло не так Фото: LIGA.net

20 листопада на полігоні в Бока-Чіка на півдні Техасу під час попередніх випробувань систем першого дослідного зразка космічного корабля Starship Mk1 сталася аномалія з вакуумним обладнанням.

Відеозапис здалеку опублікував ресурс NASASpaceflight, пише Liga.net.

"Метою сьогоднішнього тесту було максимальне підвищення тиску в системах, тому такий результат не був повністю несподіваним", - написали в SpaceX.

Через кілька тижнів один із прототипів Starship повинен був зробити перший 20-кілометровий випробувальний політ. Судячи з усього, ці плани відстрочені. Вплив аварії на програмі не буде масштабним: прийняли рішення не запускати Mk1 ще до цих тестів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск почав будувати тунель під Лас-Вегасом

"Замість цього компанія зосередиться на покращеному дизайні Mk3. У вересні Ілон Маск зазначив, що процес складання Mk3 буде не тільки сильно відрізнятися, але і займе значно менше часу, ніж збірка Mk1", - пише джерело.

Зараз ви читаєте новину «Космічний корабель Маска вибухнув на випробуваннях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі