субота, 30 березня 2019 07:30

Хакери почали атакувати державні сайти

Хакери почали атакувати державні сайти
Хакери почали атакувати державні сайти Фото:UBR.ua

Напередодні президентських виборів в Україні активізувалися фішингові атаки хакерів на державні інтернет ресурси.

Під ударом можуть опинитися сайти Центральної виборчої комісії, Адміністрації президента, Кабміну, інфраструктурних відомств, повідомляє UBR.ua.

"Інтенсивність кібератак наростає з кожним роком. Це процес перманентний і не обов'язково пов'язаний з виборами. В основному зараз загрози є з боку фішингу, коли хакери проникають всередину мережі, збирають дані, можуть розмістити якусь неправдиву інформацію, "звалити" якийсь сайт в день виборів і т.д.", - розповів керівник Лабораторії комп'ютерної криміналістики Cyberlab Сергій Прокопенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook заборонив підтримку білого націоналізму в соцмережі

За рахунок європейської фінансової допомоги українську кібербезпеку вдалося покращити. На сьогодні блокують ті загрози, які раніше навіть і не помічали.

"Було профінансовано багато різних проектів по якісної захисту. Хоч зараз і спостерігається активізація хакерів, але багато в чому зростання кількості загроз пов'язаний з тим, що виявляти і розслідувати їх почали частіше", - додав Сергій Прокопенко.

У зоні ризику хакерських атак потрапляють і кандидати у президенти. Вважають, що заради піару політики і самі можуть ініціювати так звані "атаки на себе". Усі ці дії будуть для того, щоб показати свою значимість.

Хакери злили в мережу гігантську базу даних, що містить 2,2 млрд унікальних імен користувачів і паролів. Ця база втричі більша ніж попередня, яку виклали у відкритий доступ в середині січня - вона нараховувала 773 млн паролів і логінів, важила 87 Гб.

Зараз ви читаєте новину «Хакери почали атакувати державні сайти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі