четвер, 28 березня 2019 16:30

Новий годинник зможе рятувати життя

Новий годинник зможе рятувати життя
Новий годинник-трекер Xiaomi Mi Band 4 матиме ЕКГ для відстеження роботи серця Фото: ProstoTECH

Новий годинник-трекер Xiaomi Mi Band 4 матиме електрокардіографію, що призначена для відстеження роботи серця.

ЕКГ дозволяє виявити різні захворювання і врятувати життя. На сьогодні така особливість є лише в гаджетах за 5 тис. грн і дорожче, повідомляє ProstoTECH.

Для використання ЕКГ потрібно під'єднати фітнес-трекер через Bluetooth 5.0 до свого смартфону. Після - запустити додаток Mi Fit і відкрити спеціальний розділ, присвячений ЕКГ. Процедура сканування роботи серця триватиме 3-5 хв., протягом яких не можна сильно рухатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зможуть стежити, скільки грошей витрачають на покращення доріг

Після цього спеціальний штучний інтелект розшифрує електрокардіограму і надасть результати перевірки. Чи потрібно звертатися до лікаря за допомогою, користувач вирішуватиме самостійно.

Навесні 2018 року така можливість з'явилася в Apple Watch Series 4. Після цього, за допомогою ЕКГ цей наручний гаджет зумів врятувати кілька десятків життів по всьому світу.

Виробники повідомляють, що з точністю годинник не зрівняється із професійним обладнанням, але значні проблеми він виявити зможе.

Новий мобільний телефон Redmi Note 7 Pro від китайської компанії Xiaomi не з'явиться на ринку України. Модель буде офіційно доступна тільки на ринках Китаю та Індії. Якщо українці забажають придбати цей гаджет, єдиний вихід - замовити смартфон у китайському магазині.

Зараз ви читаєте новину «Новий годинник зможе рятувати життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі