четвер, 28 березня 2019 16:36

Facebook заборонив підтримку білого націоналізму в соцмережі

Facebook заборонив підтримку білого націоналізму в соцмережі
Facebook заборонив підтримку білого націоналізму в соцмережі Фото:newsroom.fb

28 березня соціальні мережі Facebook та Instagram оголосили про повну заборону підтримки і вихваляння білого сепаратизму і білого націоналізму на своїх сторінках.

"Ясно, що ці концепції тісно пов'язані з організованими групами ненависті, їм немає місця в нашому сервісі", - йдеться в офіційній заяві Facebook.

Білий націоналізм — політична ідеологія, що виступає за расове визначення національної ідентичності.

Білий націоналізм спочатку не потрапив в поле зору контрольних інстанцій Facebook, пишуть представники соцмережі. Проте за останні три місяці Facebook провів ряд бесід з "представниками громадянського суспільства і вченими", які переконали компанію в тому, що "білий націоналізм неможливо відокремити від груп переваги білої раси White Pride і організованих груп ненависті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один популярний месенджер дозволить блокувати користувачів

У компанії повідомляють, що за останні роки їм вдалося покращити здатність швидше знаходити і усувати неприйнятні матеріали з їхніх платформ. З весни минулому році Facebook почав активно використовувати машинне навчання і штучний інтелект, щоб усувати ряд груп ненависників по всьому світу, включаючи прихильників переваги білої раси.

"Надалі, хоча люди все ще зможуть демонструвати гордість за свою етнічну спадщину, ми не потерпимо похвали або підтримки білого націоналізму і білого сепаратизму",- повідомляють у заяві.

Людей, які покинуть "групи ненависті" Facebook направлятиме у спеціально створену організацію Life After Hate. Заснована колишніми войовничими екстремістами, вона буде забезпечувати групи підтримки для колишніх радикалів.

Facebook видалив понад 2,6 тис. акаунтів. Сторінки були пов'язані з Іраном, Росією, Македонією та Косово. Всі видалені акаунти не взаємодіяли між собою, але використовували однакову техніку. Вони створювали мережі облікових записів, які вводили в оману інших про те, хто вони є і чим займаються.

Зараз ви читаєте новину «Facebook заборонив підтримку білого націоналізму в соцмережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі