четвер, 19 вересня 2024 05:25

ChatGPT приголомшив новими можливостями

ChatGPT приголомшив новими можливостями
Штучний інтелект почав застоссовувати функцію пам'яті. Фото: hashtelegraph

Кілька користувачів ChatGPT повідомили цими днями на Reddit про те,що чат-бот першим починав розмову з ними. В одному випадку чат-бот першим ініціював розмову з користувачем, аби спитати, як пройшов його перший тиждень навчання. В іншому — спитав, як користувач почувається і чи зберігаються у нього симптоми хвороби.

Скриншоти дивних розмов з чат-ботом швидко привернули увагу на Reddit і X. Деякі хибно пов'язували інциденти з випуском нової моделі штучного інтелекту o1 з кращими здатностями до міркування, передає NV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX запустить в космос найшвидший в історії комп'ютер зі штучним інтеллектом

OpenAI пояснила, що неочікувана поведінка чат-бота була пов'язана з доданою значно раніше функцією пам'яті, що дозволяє ChatGPT яка зберігати інформацію про певні аспекти життя користувачів, згадані в діалозі.

Штучний інтелект стрімко проникає в усі сфери життя, зокрема впливає на освітній процес. Дослідники виявили, що використання ШІ у навчанні допомагає школярам покращувати свої академічні результати.

Персоналізовані навчальні програми, аналіз прогалин у знаннях та інтерактивні підказки роблять процес навчання ефективнішим та захопливішим. Водночас виникають питання щодо можливого негативного впливу на критичне мислення та самостійність учнів

Зараз ви читаєте новину «ChatGPT приголомшив новими можливостями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі