середа, 16 березня 2016 18:44

Boeing показав нового підводного робота

Boeing показав нового підводного робота

Концерн Boeing представив нового великомасштабного робота, який отримав назву Echo Voyager. Випробування підводного робота планують почати вже влітку. Про це повідомляє N+1.

Робот здатний повністю автономно перебувати під водою протягом декількох місяців. Його довжина становить 15,5 м. Робот обладнаний енергетичною системою, що перезаряджається, подробиці дії якої не розголошуються, для його обслуговування не потрібен спеціальний корабель підтримки, як для інших підводних роботів. Він може збирати дані, у тому числі - картографування дна, і передавати їх оператору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Boeing перетворив стелю літака на вражаючі екрани

Технічні подробиці про Echo Voyager не повідомляються. Цей робот став третім у лінійці підводних апаратів Voyager. Раніше Boeing представив глибоководний автономний апарат Echo Ranger водотоннажністю п'ять тонн. Цей апарат здатний занурюватися на глибину до 3 тис. м. Довжина робота становить 5,5 м, а діаметр - 1,27 м.

Нагадаємо, Boeing запатентувала технологію 3D-друку за допомогою левітації.

Зараз ви читаєте новину «Boeing показав нового підводного робота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі