понеділок, 19 жовтня 2015 12:09

Американські роботи почнуть патрулювати військові бази

Автор: HDT Global
  Micro-Utility Vehicle Robot
Micro-Utility Vehicle Robot

Багатофункціональний самохідний робот MUVR (Micro-Utility Vehicle Robot) розроблений для Міністерства оборони США і оснащений системами зв'язку, які здатні виступати в якості комунікаційного вузла. Про це повідомляє компанія HDT Global.

Транспортний засіб на гусеничному ходу обладнаний системою спостереження і кулеметом калібру 12,7 міліметрів.

MUVR пропонується використовувати для патрулювання і охорони різних об'єктів, а також розмінування місцевості. Робот оснащений невеликим вантажним відсіком, в якому він може перевозити до 225 кілограмів різних вантажів або боєприпасів.

Вантажопідйомність транспортного засобу можна подвоїти, прикріпивши до нього спеціальний причіп. Особливість MUVR полягає в тому, що завдяки модульної конструкції машину можна оперативно розібрати на кілька частин для транспортування.

Армії всіх розвинених країн в даний час ведуть інтенсивну роботу в напрямку розробки бойових робототехнічних систем і якнайшвидшому прийняттю їх на озброєння.

Аналізуючи нинішню ситуацію, фахівці прогнозують, що вже через 20-40 років бойові роботи стануть настільки досконалими, що зможуть повністю витіснити солдатів з поля бою. Скотт Хартлі, старший інженер-дослідник і співзасновник компанії 5D Robotics, вважає, що через десять років в американській армії на кожного одного солдата припадатиме по 10 роботів, а з часом розрив в кількості живих і механічних солдатів буде тільки збільшуватися.

Повідомляється, подібний Російський бойовий робот "Нерехта" розроблений Заводом ім. Дегтярьова разом з Фондом перспективних досліджень може використовуватися для розвідки, корегування або ведення вогню, а також транспортування вантажів. Вперше робот представили на "Днях інновацій" Міноборони РФ, який пройшов на початку жовтня 2015 року. Випробування розпочнуться у наступному році.

Автор: HDT Global
  Micro-Utility Vehicle robot
Micro-Utility Vehicle robot

Довідково: HDT Global є широко визнаним світовим лідером в розробці і виробництві багатьох продуктів для Армії США і її союзних військових частин, цивільних урядів і комерційних клієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Американські роботи почнуть патрулювати військові бази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі