середа, 09 квітня 2014 13:05

Amazon представив нову модель Kindle Paperwhite

Amazon представив нову модель Kindle Paperwhite

Восени 2013 була представлена оновлена модель Amazon Kindle Paperwhite. Новинку оснастили дисплеєм на основі технології електронного чорнила нового покоління і більш швидким процесором і поліпшеним сенсорним введенням.

Статус згаданої компанії у сфері пристроїв для читання нагадує статус Apple у світі комп'ютерів. Користувачі, які хоч раз користувалися продукцією цієї компанії, навряд чи захочуть чогось іншого.

Дизайн новинки Amazon Kindle Paperwhite аналогічний попередній моделі. Корпус темно-сірого кольору виконаний з пластика. На жаль, поверхня мазка, відбитки пальців сильно помітні. Зате корпус досить стійкий до подряпин і механічних впливів. Зовнішня відмінність від попередньої моделі — напис на задній панелі. На новій моделі нанесений логотип "Amazon" замість "Kindle".

Управління здійснюється за допомогою сенсорного екрана. Єдина кнопка, що відповідає за включення і блокування, знаходиться на нижньому торці. Поруч з нею розташований роз'єм microUSB.

Діагональ дисплея — 6 дюймів, роздільна здатність — 768x1024 точок. Дисплей має 16 градацій сірого і світлодіодне підсвічування.

Даний пристрій — перший у світі, що оснащений поліпшеним дисплеєм четвертого покоління E-Ink під назвою Carta, контрастність якого зросла на 50%. Також змінився принцип оновлення сторінок. На практиці різниця з попереднім поколінням екрану не особливо помітна.

Швидкість роботи пристрою зросла завдяки більш потужному процесору. Об'єм вбудованої пам'яті складає 4 Гб, з яких користувачеві доступно близько 3 Гб. Живлення забезпечене літій-полімерним акумулятором. Час автономної роботи залежить від інтенсивності експлуатації. У середньому, заряду може вистачити на півтора-два місяці читання.

Програмний інтерфейс рідера простий і цілком зрозумілий. Мова інтерфейсу англійська. Список книг бібліотеки представлений у вигляді мініатюр із зображенням обкладинок.

Для використання деяких функцій необхідна реєстрація аккаунта в системі компанії. Після цього можливо використовувати хмарне сховище, словник, магазин та інші функції.

З'явилася можливість посторінковою "перемотування" за допомогою скроллера. Це дозволить швидше і простіше знайти потрібний фрагмент. Реалізовано список закладок.

Даний пристрій підтримує формати AZW3, AZW, MOBI, а також TXT і PDF. Решта текстові формати конвертуються за допомогою програми Calibre.

Новинка отримала ще ряд корисних функцій: пошук значень слів з тексту в словнику або Вікіпедії, а також додаток FreeTime, яке допомагає здійснювати батьківський контроль при доступі дітей до пристрою. Важливо відзначити, що дані опції діють тільки для книг, куплених через магазин компанії.

Детальний опис властивостей і функцій електронної книги можна знайти в Інтернет-магазині "Розетка". Також там можна ознайомитися з відгуками власників даної моделі. Товар супроводжується офіційною гарантією строком на 6 місяців.

Повний текст огляду доступний за посиланням http://b2blogger.com/pressroom/181198.html

Зараз ви читаєте новину «Amazon представив нову модель Kindle Paperwhite». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі