вівторок, 28 лютого 2017 11:22

Як вибрати і встановити кондиціонер правильно

Як вибрати і встановити кондиціонер правильно
Фото: electric.od.ua

З першими днями відлиги багато хто замислюється про літню спеку, яка вже не за горами. Точніше, про ті незручності, які вона створює. Контролювати погоду в будинку допоможе спліт-система, але чи так просто її вибрати і грамотно встановити? Ми розібрали кілька помилок, які роблять багато недосвідчених споживачів.

Один за всіх

У гонитві за економією багато покупців готові придбати кондиціонер, здатний охолодити або обігріти велику площу. Таким чином вони сподіваються придбати фактично кілька кліматичних установок за ціною однієї. Розрахунок простий - включити кондиціонер на максимум (або на мінімум), щоб домогтися необхідної комфортної температури у всіх кімнатах житла.

Як показує практика, подібного ефекту домогтися не вдається. І замість економії виходить переплата - як за електроенергію, так і за сам пристрій.

Купити у приватника

Рідко кому вдається заощадити, купуючи кондиціонер з рук або в несертифікованої торговій точці. Як правило, подібний досвід виявляється негативним - або кондиціонер ламається до кінця гарантійного терміну, а повернути його або відремонтувати безкоштовно не вийде, або якість роботи установки помітно нижче, ніж у аналогів, придбаних у фірмових магазинах.

Ми радимо купити кондиціонер за допомогою сервісу низьких цін Е-Каталог. За допомогою цього сайту вам точно вдасться підібрати кращу модифікацію у перевіреного продавця, та ще й за найвигіднішою ціною.

Установка

Отже, кондиціонер ви вибрали правильно, за допомогою Е-Каталогу, і повністю задоволені придбанням. Справа за малим - потрібно правильно встановити спліт-систему. На жаль, на етапі установки теж зустрічається безліч помилок.

Одна з них - це монтаж внутрішнього блоку кондиціонера під саму стелю. За технологією слід встановлювати блок кондиціонера на рівні нижче стелі сантиметрів на 20. В іншому випадку можливі порушення повітрообміну, і, як наслідок, неправильна робота вузлів.

Зовнішній же блок кондиціонера потрібно встановлювати якомога ближче до внутрішнього, щоб звести відстань між блоками до мінімуму. Якщо цю вимогу виконано, можливі збої в роботі кондиціонера.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати і встановити кондиціонер правильно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі