вівторок, 23 серпня 2011 13:57

Жінки дорогою до роботи переживають більше стресів ніж чоловіки

Жінки дорогою до роботи переживають більше стресів ніж чоловіки

Сучасним жінкам важко добиратись до роботи з психологічної точки зору. Дорога - це ще один пункт у списку стресових факторів і навантаження: сюди належать діти та необхідність стежити за будинком.

На чоловіків це не справляє настільки негативного ефекту, хоча дорога до роботи й назад зазвичай займає більше часу, пише The Guardian.

На думку вчених, багато щоденних справ і обов'язків робить жінок більш чутливими до тиску, який вони відчувають під час поїздки до роботи й назад. Співавтор відповідного дослідження професор Дженніфер Робертс з Університету Шеффілда констатує: "Ми знаємо, що зазвичай у маршрут свого пересування жінки, а особливо жінки з дітьми, включають такі пункти як продуктовий магазин і дитячий садок. Необхідність забрати дитину, купити продукти, - все це створює стресову ситуацію ".

Даний висновок був опублікований у статті, що вийшла на сторінках журналу Journal Of Health Economics.

Треба сказати, найбільше страждають жінки, що мають дітей дошкільного віку. На них описаний тиск у чотири рази справляє більший вплив, ніж на чоловіків з дітьми того ж віку.

Зараз ви читаєте новину «Жінки дорогою до роботи переживають більше стресів ніж чоловіки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі