четвер, 07 серпня 2008 09:36

Бідність провокує порушення психіки

Бідність може сприяти розвитку психічних хвороб, повідомляють італійські ЗМІ з посиланням на доповідь директора Департаменту психічного здоров"я Всесвітньої організації охорони здоров"я Бенедетто Сарачено.

"Бідність може бути чинником, що сприяє розвитку психічних хвороб, приводить до зростання депресій, самогубств, алкогольної залежності, затримки розумового розвитку. У випадках з іншими патологіями, бідність сприяє погіршенню стану хворого, як у випадку з шизофренією", - сказав Сарачено.

В світі більше 150 млн. чоловік страждають депресією, 50 млн. - епілепсією, 25 млн. - шизофренією, 24 млн. - хворобою Альцгеймера і більше 115 млн. - порушеннями психіки через вживання алкоголю і наркотиків, мовиться в доповіді Сарачено.

Доповідь представлена на міжнародній зустрічі "Зміцнення систем психічного здоров"я жителів в країнах з низьким і середнім рівнем доходу". На міжнародну зустріч в Ріміні зібралися представники 15 країн світу з низьким і середньому рівнем життя. Експерти медицини, психології, соціології обговорюють, як допомогти більше 400 млн. чоловік з різними психічними відхиленнями, які внаслідок бідності позбавлені належного медичного лікування, вирішити проблеми психічного здоров"я, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Бідність провокує порушення психіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі