понеділок, 12 лютого 2024 13:31

Землю накриває магнітна буря червоного рівня. Чим вона небезпечна

Землю накриває магнітна буря червоного рівня. Чим вона небезпечна
Україну накриває магнітна буря червоного рівня Фото: pinterest

12 лютого Землю накриває магнітна буря. Її потужність сягне 5 балів.

Причиною появи її став потужний спалах на Сонці. Його силу оцінили, як Х3. 3-class flare – це вважається одним із найсильніших показників, повідомляє Meteoprog.

Спалах уже призвів до проблем з радіозв'язком у південній півкулі Землі. Потік частинок від Сонця встиг досягти нашої планети.

13 лютого геомагнітна активність зросте до 6 балів із 9 можливих.

Магнітна буря спаде 15 лютого. В цей час K-індекс повернеться до безпечних значень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи справді магнітна буря впливає на організм: пояснення експертів

У цей період метеозалежні люди можуть страждати від підвищеної втоми, головних болів, порушень сну. Також можуть траплятись загострення різних хронічних хвороб, зокрема серцево-судинних. Тому таким людям варто стежити за своїм станом і тримати напоготові всі необхідні ліки.

Важливо також у цей період намагатись уникати стресів і дотримуватися правильного режиму дня. Варто обмежити споживання важкої та шкідливої їжі. Більше часу гуляйте на вулиці, рухайтесь, пити багато води.

У лютому прогнозують кілька магнітних бур, які можуть впливати на метеозалежних людей. Прогноз передбачає три магнітні бурі.

Але важливо пам'ятати, що прогноз на такий тривалий період є неточним і може змінюватися протягом лютого, оскільки передбачити поведінку Сонця за місяць неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Землю накриває магнітна буря червоного рівня. Чим вона небезпечна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі