вівторок, 26 вересня 2006 18:29

За що платять власники найдорожчої мобілки

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Консультант київського фірмового бутику на Бессарабці показує базову модель телефону ”Верту” колекції ”Сігніче” з корпусом із матового жовтого золота (18 карат). Цей апарат  коштує 145 тисяч 600 гривень
Консультант київського фірмового бутику на Бессарабці показує базову модель телефону ”Верту” колекції ”Сігніче” з корпусом із матового жовтого золота (18 карат). Цей апарат коштує 145 тисяч 600 гривень

Телефони англійської фірми "Верту" — це ознака успіху в житті, квиток до клубу світової еліти. Попри обмежені функціональні можливості — відсутність камери, радіо — ця трубка користується неабияким попитом серед багатіїв.

В Україні апарати "Верту" можна купити в одному місці — київському торговому центрі "Мандарин-Плаза" на Бессарабці.

— У нас представлені моделі двох колекцій "Верту": "Ассент", що можна перекласти як "ріст, зростання", та "Сігніче" — "особистий підпис", — розповідає консультант магазину Юрій Репік, 29 років. — Ціна базових від 31 тисячі 570 гривень. Це — "Ассент" у сталевому корпусі. Найдорожчий — "Сігніче" в платиновому корпусі — коштує 273 тисячі 350 гривень.

У різні часи власниками "Верту" ставали поп-зірки Мадонна, Джордж Майкл, футболісти Девід Бекхем, Зінедін Зідан, актриси Гвінет Пелтроу і Дженніфер Лопес. Російський олігарх Борис Березовський купив три телефони "Верту". Торік із такою моделлю бачили Андрія Ющенка — сина президента України. Для Софії Ротару на Бессарабці "Верту" купив її син Руслан.

Усі моделі "Верту" збираються вручну з великої кількості деталей. У "Сігніче" їх 400. Для прикладу, звичайний мобільний складається з 30–40 деталей. Вручну виробляють і корпуси телефонів. Використовують важкі метали: жовте й біле золото, платину, хірургічну нержавіючу сталь, що не викликає жодних алергічних реакцій у власника. "Верту" називають одним із найбезпечніших для користувача телефонів. Лицьова сторона апарата не пропускає радіохвиль, а зсередини корпус зміцнений сплавом, вдвічі міцнішим за титан. Екран схований під надтвердим сапфіровим склом.

Вантажівка переїде, й подряпини не лишиться

— Його можна пошкрябати хіба що алмазом, — продовжує Юрій. — Один покупець розповів, що його "Верту" впав із двометрової висоти на мармурову плитку. Плитка розкололася, а телефону хоч би що. Його вантажівка переїде, й подряпини не лишиться.

Беручи до рук "Верту", відчуваю незвично велику вагу. Платиновий "Сігніче" з покриттям із м"якої блакитної шкіри на тильному боці важить 211 грамів. Умикаю — і екран засвітився ніжним блакитним світлом.

— Колір шкіри можна підібрати, — каже консультант. — Жінкам пасує рожевий. У такому телефоні й підсвітка буде рожевою.

Кнопки натискати легко. Усередині вони кріпляться на двох рубінових підшипниках, що забезпечує дуже плавний хід. Для перевірки якості телефоную дружині. Звук бездоганний. Мелодії чіткі, без жодного шуму.

— У "Верту" ексклюзивний звуковий чіп "Ямаха", — консультує працівник магазину 25-річна Олена Дворовая. — Має 17 стандартних мелодій, які неможливо змінити або переписати. Динамік розміщений у герметичній камері, від якої йдуть два бокові відходи. Якщо їх закрити пальцями, не чутимете жодного звуку.

Трубка "Верту" оснащена функцією, якої немає в жодному з телефонів світу — виклик сервісної служби "Верту Консьєрж". Власникові достатньо натиснути клавішу збоку— і вам відповість секретар у Лондоні, який прийме замовлення на резервацію столиків у ресторанах або номерів у готелі в 200 країнах світу. Протягом гарантійного терміну — рік для "Ассент", два для "Сігніче" — ця послуга безкоштовна.

— Далі коштуватиме 800 євро на рік, — розповідає Юрій Репік. — Але, як стверджують наші клієнти, вона того варта.

Вам відповість секретар у Лондоні

Ціни на базові моделі найдорожчого телефону залежать від корпуса. "Сігніче" зі сталі коштує 58,8 тис. грн, з жовтого золота — 145,6 тисяч гривень, з білого — 166,6 тис. грн. Модель у платиновому корпусі (65 г платини) з діамантом 0,25 карата коштує 273,35 тисяч гривень. У комплекті з телефоном продається диск із програмним забезпеченням і кабель для підключення до комп"ютера. Акумулятори за характеристиками не відрізняються від стандартних: 780 мА/год., але вони підходять лише для "Верту". Якщо стара батарея "вмре", нова коштуватиме 700 гривень. Запасний зарядний пристрій коштує 490 гривень. Чохол із високоякісної шкіри із замшевою підкладкою — 2,7 тисяч гривень.

У жовтні-листопаді в Україні мають з"явитися моделі нової, третьої, вертувської колекції "Констелейшн" — сузір"я. Ці телефони будуть трохи меншими за розмірами, ніж "Ассент" і "Сігніче", тому деякі нові базові моделі будуть дешевшими за 30 тисяч гривень.

Росіяни пропонують телефон за 1,3 мільйона доларів

Цього року російська компанія "Анкорт", що займається розробкою шифрованих систем зв"язку, виготовила мобілку вартістю $1,3 мільйона. Ексклюзивна модель прикрашена рожевим золотом і 50 діамантами, десять із яких — блакитні. Телефон має систему кодування розмов, що дозволяє уникнути підслуховувань, та систему розпізнання голосу, яка підкаже, чи ваш співрозмовник той, за кого себе видає.
Донедавна найдорожчою в світі була мобілка, вироблена в Австралії. Вона коштувала $1 мільйон.

Зараз ви читаєте новину «За що платять власники найдорожчої мобілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі