середа, 28 серпня 2013 05:20

Вживання в їжу броколі запобігає розвитку остеоартрозу - дослідження

Вживання в їжу броколі запобігає розвитку остеоартрозу - дослідження
Фото: udoktora.net

Британські дослідники з'ясували, що вживання в їжу броколі може допомогти запобігти появі і розвиток остеоартрозу. Про це повідомляють іноземні ЗМІ.

За даними вчених, органічна сполука сульфорафан, що міститься в броколі і в брюссельській капусті, допомагає запобігти руйнуванню хрящів в суглобах.

За словами професора Іена Кларка з Університету Норіджа, вченим вдалося досягти позитивних результатів у ході випробувань на мишах, і тепер потрібно переконатися, що реакція людського організму буде аналогічною.

Дослідник проблем артриту Алан Сілман заявляє, що підтвердження цих висновків стане проривом в науці, так як поки вченим не вдавалося довести, що дієта допомагає зупинити розвиток цієї хвороби.

Зараз ви читаєте новину «Вживання в їжу броколі запобігає розвитку остеоартрозу - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі