вівторок, 01 жовтня 2024 12:53

Визначили колір 2025 року: який відтінок стане трендом
11

Фіолетовий став кольором 2025 року
Фото: Courtesy of PPG
Фіолетовий став кольором 2025 року
Фіолетовий став кольором 2025 року
Фіолетовий став кольором 2025 року
Фіолетовий став кольором 2025 року

Найкращим кольором 2025 року став фіолетовий.

Переможця кольорової палітри визначив американський бренд фарб Glidden.

Саме відтінки цього кольору "фіолетовий базилік" ви зможете побачити в різноманітному дизайні та інтер'єрі уже в наступному році.

Коли визначають колір року, завжди беруть до уваги низку факторів поведінки та способу життя людей, пояснює Ешлі МакКоллум, експерт із кольорів PPG компанії Glidden.

МакКоллум і її команда аналізують демографічні показники, тенденції в моді, текстилі та автомобілях тощо, щоб визначити, які відтінки зараз є найбільш популярними.

"Ми знаємо, що комерційні тенденції в кінцевому підсумку просочуються до житлових будинків, тому ми завжди збираємо звіти про мислення та поведінку споживачів", - каже МакКоллум. "Те, як люди почуваються, визначатиме кольори, яких вони прагнуть", - каже вона.

Як застосувати фіолетовий базилік в дизайні

Що стосується зовнішнього вигляду житлових приміщень, то цей відтінок доповнить різноманітні стилі будинку, зокрема готичний, вікторіанський, Кейп-Код, стилі ремісників, каже МакКоллум.

"Використовуйте його, щоб пофарбувати свої вхідні двері чи поштову скриньку, або додайте його до віконних ящиків чи віконниць, щоб зробити їх більш привабливими", - каже експертка.

МакКоллум передбачає, що колір виглядає особливо стильно на шафах у всьому будинку.

"Фіолетовий базилік також стане чудовим відтінком, яким можна просочити кімнату. Зміна блиску на кожній поверхні висвітлить ключові елементи та замаскує менш бажані елементи кімнати, як-от радіатори", - ділиться вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість найкращих відтінків для інтер'єру: як перетворити дім на центр комфорту та затишку

Як теплі, так і холодні тони чудово поєднуються з фіолетовим базиліком, що дозволяє власникам будинків легко використовувати колір у будь-якому напрямку, який вони вибирають.

"Люди не бояться перефарбовувати свої будинки і не думають, що можуть подумати інші. Вони фарбують свої приміщення у відтінки, які приносять їм радість. Фіолетовий базилік ідеальний, тому що він заспокоює, оскільки має блакитний відтінок, але він також складається з червоного, який заряджає енергією", - підсумувала експертка.

Світлі і нейтральні кольори - основна база в скандинавському стилі. Головні кольори включають білий, бежевий і світлі відтінки сірого. Натуральні матеріали у вигляді дерева є однією з найважливіших особливостей розташування.

Білий, бежевий або сірий повинні домінувати на стінах, меблях і, можливо, підлозі. Світлі кольори роблять інтер'єр яскравіше і просторіше.

Зараз ви читаєте новину «Визначили колір 2025 року: який відтінок стане трендом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі