четвер, 06 жовтня 2011 09:09

Учені відкрили алергію на презервативи і Wi-Fi

Учені відкрили алергію на презервативи і Wi-Fi

Учені відкривають усе нові й нові види алергії. Один з "молодих" різновидів - алергія на бездротові мережі та Wi-Fi.

Перші випадки хвороби були зареєстровані в Америці. Усе більше число пацієнтів звертається до лікарів зі скаргами на погіршення зору, болі в суглобах, головні болі та наявність ознак застуди. Причина - тривале перебування в зонах, де працюють бездротові мережі. Цікаво, що часом алергію здатні викликати навіть мобільні телефони.

Інший вид алергії, який стрімко набирає популярність, - непереносимість виробів з латексу. Презервативи та хірургічні рукавички, клей, пустушки й соски, еластичні бинти, фарби, спортивний інвентар, матраци та подушки, маски й багато інших предметів з латексом усе частіше викликають алергічні реакції.

У зоні ризику опинились працівники медицини й люди, що часто користуються презервативами, а також ті, хто постійно змушений контактувати з виробами з латексу. Наявність особливих протеїнів у цьому матеріалі здатна викликати такі реакції: висипання, утруднення дихання, подразнення носових каналів, анафілактичний шок і в окремих випадках летальний результат. Щоб уникнути подібних проявів, слід виключити будь-яку можливість контакту з предметами, в складі яких є латекс.

Зараз ви читаєте новину «Учені відкрили алергію на презервативи і Wi-Fi». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі