пʼятниця, 21 січня 2011 05:45

Алергія на холод спричинює кон'юнктивіт

Автор: фото з сайта www.donthavekids.files.wordpress.com
  За 30 хвилин перед виходом на вулицю треба змастити обличчя та руки жирним кремом або будь-якою рослинною олією
За 30 хвилин перед виходом на вулицю треба змастити обличчя та руки жирним кремом або будь-якою рослинною олією

Узимку до алергологів звертаються пацієнти, шкіра яких реагує на мороз. У них на холоді червоніють обличчя, губи, руки, коліна, внутрішній бік стегон. Шкіра тріскається та лущиться. Інколи недуга проявляється набряками, кашлем.

— До алергійних реакцій на холод схильні люди з ослабленим через хронічні захворювання і брак вітамінів організмом, — говорить столичний алерголог Алла Волгіна, 35 років. — Також від морозу потерпають ті, хто багато нервує, недосипає, має спадкову схильність. Берегтися холоду слід людям, що перенесли черепно-мозкову травму, жінкам у період клімаксу. Схильність до холодової алергії зростає з віком — через зневоднення шкіри.

Щоби зменшити прояви алергії, лікар радить відмовитися від синтетичного та шерстяного одягу. Слід максимально закривати тіло одягом перед виходом на вулицю. Навіть за відносно теплої погоди варто вдягати шапку, шарф та довгі рукавички. За 30 хв. перед виходом на вулицю треба змастити обличчя та руки жирним кремом або будь-якою рослинною олією. Щоби шкіра не зреагувала на різкий перепад температур, кілька хвилин слід постояти в під'їзді.

— Надавайте перевагу світлим тонам, вони заспокоюють нервову систему, та й свербіж менше відчуватимете. Не їжте шоколад, цитрусові, яйця, мед, каву, какао, прянощі й консервовані овочі. Вони посилюють реакцію. Пийте кефіри та йогурти, зігріваючі напої, окрім алкоголю. Почервонілі місця не роздирайте, а протирайте розчином питної соди. Для нього розведіть чайну ложку на склянку води. Зволожуйте повітря в квартирі. Відмовтеся від частого купання у ванні та басейні. Якщо холодова алергія проявляється свербежем очей, обов'язково зверніться до лікаря. Не варто носити лінзи й фарбувати вії. Недуга може спричинити запальні процеси, наприклад кон'юнктивіт.

Зараз ви читаєте новину «Алергія на холод спричинює кон'юнктивіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі