середа, 07 вересня 2011 15:46

У корейському супермаркеті продукти замовляють з допомогою смартфона

У корейському супермаркеті продукти замовляють з допомогою смартфона

У Південній Кореї на одній зі станцій метро, через яку проходить чи не найбільше людей, в Сеулі відкрився перший у світі віртуальний супермаркет. Зображення продуктів нанесені на стіни станції, а замовити їх можна за допомогою смартфона.

Віртуальний магазин на станції Seolleung відкрив другий за величиною рітейлер у Південній Кореї - компанія Home plus. На стіни й стовпи станції були нанесені дуже натуралістичні зображення продуктів і товарів. Щоб їх замовити, треба всього-на-всього скачати собі на смартфон Android невеликий додаток з ідентифікаційним номером. Потім за допомогою цього додатку власник смартфона зчитує штрих-код з намальованих товарів і оформлює замовлення. П'ять-сім хвилин блукання біля стіни - і товари вже в дорозі, пише ttolk.ru

У самій Home plus кажуть, що їхній магазин розрахований на жителів Сеула, що живуть у швидкому темпі й метушні величезного мегаполісу: вранці по дорозі на роботу вони швидко оформлюють замовлення, а коли повертаються додому, то воно вже доставлене їм. Більше того, зручність роботи з віртуальним магазином, де вже є більше 500 найменувань різних товарів, позначається на тому, що для такого замовлення не треба щоразу приїжджати на цю станцію та сканувати штрих-коди. Один раз просканований код потрапляє в пам'ять смартфона і зберігається там. Зробити нове замовлення можна вже з будь-якого іншого місця в Сеулі. Крім того, штрих-коди потрібних товарів можна просто завантажити до себе на смартфон.

У Tesco не приховують, що якщо перший пілотний проект віртуального магазину виявиться вдалим, то з його допомогою британці спробують стати першим за величиною продуктовим рітейлером на ринку Південної Кореї.

Зараз ви читаєте новину «У корейському супермаркеті продукти замовляють з допомогою смартфона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі