понеділок, 20 червня 2011 12:35

Усіх жертв київського супермаркету сьогодні випишуть

Усіх жертв київського супермаркету сьогодні випишуть

Сьогодні з лікарні випишуть останніх хворих, які отруїлись курками-гриль. Про це сказав голова державної санітарно-епідеміологічної служби України Анатолій Пономаренко.

"На сьогоднішній ранок в лікарні у легкому стані залишалося шість постраждалих. Один – в четвертій лікарні і п'ятеро – у дев'ятій. І сьогодні прогнозується виписка останнього хворого з цього спалаху у місті Києві", - додав він.

Він також зауважив, що постраждалих внаслідок споживання курей-гриль було трохи більше 70 людей, 61 з них – було госпіталізовано.

Нагадаємо, як повідомили в Головному управлінні охорони здоров'я, з 8 по 10 червня в Києві зареєстровано хворих з ознаками гострої кишкової інфекції, більшість з яких госпіталізовано до інфекційних відділень клінічних лікарень. Серед госпіталізованих є діти. Стан хворих визначено як середньої важкості

У ГУ охорони здоров'я додали, що з епіданамнезу відомо, що особи, які захворіли, вживали кури-гриль, придбані в одному з супермаркетів. З метою встановлення діагнозу у хворих взято посів випорожнень для дослідження на кишкову групу збудників.

У державній ветеринарній службі, законодавство у такому випадку передбачає штрафні санкції, зокрема, адміністративне стягнення.

Заступник головного державного санлікаря Києва Олександр Пропащев повідомив, що продукти, які їли хворі, відправили на дослідження. Результати його будуть через 2 дні.

Як відомо, 50 клієнтів київського супермаркету потрапили до лікарні, після того як зкуштували продукцію з цього магазину.

Зараз ви читаєте новину «Усіх жертв київського супермаркету сьогодні випишуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі