вівторок, 10 грудня 2013 14:22

Тернополянин зібрав колекцію з 360 краваток
22

Фото: Фото Бориса Салабчука

"Колекціонувати краватки почав дев'ять років тому, - розповідає тернополянин Борис Салабчук, режисер театру книги "Діалог", обласної бібліотеки для молоді. - Я часто ходив у стокові магазини, вибирав костюми для акторів. В одному із магазинів і натрапив на оригінальну яскраву краватку. Коли її вдягнув і прийшов на роботу вітати жінок з святом Весни, усі були приємно здивовані і цілий день звертали на мене увагу".

Краватки із своєї колекції поділив на тематичні, звичайні та VIP для виходів на культурно-мистецькі заходи, концерти, театральні прем'єри та фестивалі.

"VIP-краватки зберігаю у дзеркальній тридверній шафі. Це оригінальні гарні краватки для урочистих подій, на деяких з них зображені картини, фрагменти з картин відомих європейських художників Леонардо да Вінчі, Моне, Гогена. Інші краватки на щодень зберігаю у шафах з сорочками та костюмами. Щоранку обираю краватку під настрій".

Одна з улюблених краваток Бориса Богдановича — зелена, на якій зображена Мерилін Монро у купальнику темно-вишневого кольору.

"Найбільш оригінальну краватку місяць тому подарувала журналістка тернопільського державного телебачення, на ній поросята бавляться в любов. Прикольна в тому плані, що шокуюча, унікальна".

У колекції є новорічно-різдвяні, про спорт, пасхальні, з трояндами, танцювальними парами.

"Є кілька краваток на футбольну тематику. На одній із таких краваток футболіст б'є головою у об'ємний м'ячик. Краватка з Дідом Морозом співає різдвяну мелодію. Одного разу продав краватку зі своєї колекції за 1500 гривень. Я веду корпоративи. Вже десять років граю Святого Миколая та Діда Мороза. На одному з таких корпоративів влаштували аукціон. Пропонував купити подарунок від Санта Клауса зі Сполучених Штатів Америки, для азарту вмикав музику. До останнього гості не вірили, що то краватка".

Краватки купує раз на місяць.

"Краватка має чимось зачепити, здивувати чи викликати позитивну емоцію, ціна ролі не грає, - пояснює. - Дуже дорогих в моїй колекції нема."

У тернополянина є краватки на всі випадки життя.

"На День Знань завжди одягаю білу краватку з формулами й цифрами. Дні народження молодшої доньки Валерії та своєї дружини Олени одягаю краватки з зображенням риб, бо вони по гороскопу відповідають цьому знаку. У театр беру краватку з зеленими театральними масками на чорному фоні".

Будь- яку краватку з колекції може подарувати.

"Краватку із зображенням ручки із золотим пером "Parker" подарував одному талановитому письменнику, сватам: одному - краватку з написом агент 007, бо він працює рятувальником, другому - з олімпійською символікою, він якраз в тому комітеті. Та будь-кому можу витягнути краватку з власної колекції й подарувати, мені їх не шкода".

Окрім оригінальних краваток Борис Салабчук колекціонує ще костюмні хустинки.

Зараз ви читаєте новину «Тернополянин зібрав колекцію з 360 краваток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі