пʼятниця, 16 лютого 2024 16:22

Що додати у кисле вино, щоб смак напою став кращим

Що додати у кисле вино, щоб смак напою став кращим
Якщо вино кисле: цей трюк з содою змінить смак напою Фото: pinterest

Магазинне вино буває розчаровує своїм смаком.Іноді трапляється, що вино занадто кисле.

Але не треба хвилюватися. Навіть дуже кисле на смак вино можна скоригувати. А роблять це за допомогою соди, пише prostoway.

В силах соди знизити кислотність напою. Цей секрет знають навіть виробники вина.

Як скористатися содою

В першу чергу дотримуйтеся пропорцій. На 1 л вина потрібно додати ¼ ч.л. соди. Навіть краще не всю одразу сипати, а поступово. Якщо соди буде більше, ніж треба, є ризик остаточно зіпсувати вино.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефективніші за слова: науковці здивували, чим можна подолати депресію

До речі, за допомогою соди можна відрізнити справжнє вино від підробки. Налийте трохи вина в склянку та підсипте соду. Якщо напій змінив колір, вино підробне. А от натуральний напій повинен змінити колір на синій.

Головний біль, набряки, висип або навіть чхання може з'явитися після випитого келиха червоного вина. Наприклад, головний біль може з'явитися через 30 хвилин після вживання цього алкогольного напою.

Дієтолог розкрив причину, чому у багатьох може залишитися головний біль після однієї склянки червоного. також запропонував альтернативу цьому напою.

Зараз ви читаєте новину «Що додати у кисле вино, щоб смак напою став кращим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі