середа, 12 серпня 2020 06:30

Слони знайшли незвичайне застосування ногам

Слони знайшли незвичайне застосування ногам
Слони належать до десятки найрозумніших тварин світу. Фото: uk.m.wikipedia.org

Всесвітній день слона відзначається 12 серпня. Його запровадили для привернення уваги громадськості до проблеми винищення слонів

Ідея святкувати цей день прийшла в голову канадським режисерам Патрісії Сімс і Майклу Кларку у 2011 році. З цієї нагоди випустили фільм "Повернення в ліс", в якому розповідається про реінтродукції перебували в неволі азіатських слонів в Таїланді.

Слон — найбільший в світі сухопутний ссавець. Маса африканського слона може досягати 7,5 тонн. А висота в плечах — 4 м. Індійські слони на третину легші та досягають у висоту не більше 3 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому леви бояться стільців

За один день слон випиває 100-220 л води, тоді коли хобот цього велетня вміщує всього 7,5 л рідини.

Належать до десятки найрозумніших тварин світу. Їх мова складається з сотні звуків. Слони емоційні, люблять спілкуватися, мають відмінну пам'ять. Вони ніколи не забудуть людську доброту, але і образи не пробачать.

Живуть слони стадами. У стаді 15-30 слоних зі слоненятами. Молоді слони і один старий слон. Ватажки, як правило, старі слонихи. Таке стадо – одна велика родина, в ньому всі близькі родичі.

Слони можуть ногами передавати і отримувати сигнали з землі. Щоб послати такий сигнал, слон б'є ногою по землі, а для отримання відповіді слон встає на три ноги. При піднятті ноги тиск на стопи трьох інших збільшується, що допомагає краще вловлювати коливання землі.

Індійський фотограф Рупак Дастідар започаткував проект, щоб продемонструвати, яку небезпеку становить залізниця для слонів.

Поїзди збили понад 90 тварин. Фотограф опублікував знімки, де слон перебігає рейки просто перед потягом.

Зараз ви читаєте новину «Слони знайшли незвичайне застосування ногам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі