понеділок, 10 серпня 2020 06:31

Чому леви бояться стільців
6

Левине серце: розкрили велику таємницю про хижака
Фото: zelenvsit.cx.ua
Левине серце: розкрили велику таємницю про хижака
Левине серце: розкрили велику таємницю про хижака
Левине серце: розкрили велику таємницю про хижака
Левине серце: розкрили велику таємницю про хижака

10 серпня відзначають Всесвітній День лева.

У XVII столітті представники цього виду з'явились у провідних європейських зоопарках, найбільший з яких, знаходиться у Лондоні.

Сьогодні більша частина цих тварин живе на сході та півдні африканського континенту і, на жаль, їх кількість зменшується з року на рік. За оцінками експертів, популяція левів значно скоротилася за останні два десятиліття.

У багатьох африканських країнах ви можете відвідати різні наукові та концертні заходи з нагоди Всесвітнього дня лева. Деякі природні заповідники організовують зовсім безкоштовні тури. Наприклад, у парку Малаві туристи, як правило, мають унікальну можливість спостерігати за левиними прайдами. У місті Лівінгстон, в Замбії, проходить барвистий Карнавал лева. У Ботсвані проводять благодійну кампанію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сердита кішка стала зіркою інтернету

Лев не найбільший представник сімейства кішок. Тут він поступився тигру. Серце у левів (пропорційно) найменше серед всіх хижаків

У неволі ці тварини живуть довше, ніж в дикій природі. За словами фахівців, леви живуть до 20 років.

Хоча лева часто називають "Королем джунглів", він живе лише в лугах і долинах, а не в джунглях.

Самиці та їх сестри живуть разом все життя, так само як і їхні дитинчата-самиці. Самці, досягаючи зрілості, утворюють свої власні прайди.

Ревіння самця лева найгучніший з усіх голосів великих кішок. Його можна почути з відстані 8 кілометрів. Крім того, ревіння допомагає леву знайти інших представників зграї, а також проголосити свою територію.

У дорослих левів 30 зубів. Розміри зубів досить вражаючі, але не зважаючи на це, великі коти зовсім не пережовують їжу – вони ковтають великі шматки м'яса і використовують лише одну сторону щелепи, адже не можуть рухати нею з боку на бік. Навколо пащі лева розташовано ряд волосків, за рахунок яких тварини розуміють, чи жива їх здобич чи вже перестала ворушитись.

Леви бояться стільців. Приборкувачі левів часто використовують стільці у процесі дресури. Річ у тому, що ці великі коти не вміють фокусувати свою увагу на кількох об'єктах, а одразу чотири ніжки стільця, які на них "нападають", змушують левів розгубитись, та покинути поле бою.

Гепард здалеку бачить здобич, обережно підкрадається під прикриттям кущів та дерев. А коли наблизиться до жертви, стрімко вискакує та намагається її наздогнати.

Побачити від "першої особи", як полює найшвидша тварина планети, дали можливість оператори каналу "Nature on PBS".

Зараз ви читаєте новину «Чому леви бояться стільців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі