неділя, 04 лютого 2024 11:29

Українські полярники показали унікальне відео з пінгвітятами

Українські полярники показали унікальне відео з пінгвітятами
Дитинчат антарктичних пінгвінів виявили на острові Бут. Фото: Національний антарктичний науковий центр

Українські полярники уперше опублікували відео з антарктичними пінгвінами та їхніми малюками.

Шлюбний сезон у них починається у жовтні-листопаді. Зазвичай вони відкладають два яйця. Трохи більше, ніж за місяць, з них вилуплюються пінгвінята. Вони вкриті світло-сірим пухом, який з часом темніє на голові, крилах та спині, повідомляє Національний антарктичний науковий центр

Яйця висаджують обидва партнери по черзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські полярники показали фото літа в Антарктиді

"Відео з пташенятами зробив біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко під час роботи на острові Бут, що розташований в районі "Вернадського". Цього року там народилося вже 15 дитинчат. На нашому острові Галіндез антарктичні пінгвіни здебільшого гостюють, та й то - нечасто. А от на Буті, який на 20 км північніше, гніздує їхня невеличка колонія", - йдеться у повідомленні.

Саме тут одночасно гніздують усі три види пінгвінів роду Pygoscelis, які зустрічаються у районі станції: субантарктичні, антарктичні та Аделі. Інколи українські біологи зустрічали таке сусідство трьох видів і на інших островах, але скоріше як виняток.

Українські полярники показали відео з пташенятами головного пернатого хижака Антарктики - південно полярного поморника (скуа).

Дорослі особини цього виду полюють на яйця малят пінгвінів та інших птахів, повідомила пресслужба Національного Антарктичного наукового центра в Facebook.

Також поморники відбирають їжу в синьооких бакланів та пінгвінів, коли ті повертаються до гнізд з повними волами харчів із океану.

Зараз ви читаєте новину «Українські полярники показали унікальне відео з пінгвітятами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі