пʼятниця, 19 листопада 2010 11:18

Поцілунки і мобілки спричиняють алергію - учені

Поцілунки і мобілки спричиняють алергію - учені

Алергічну реакцію може спровокувати поцілунок або мобільний телефон. У великої кількості людей є сильна алергія. Щоб спровокувати напад, їм не обов'язково самим вживати в їжу алерген. Якщо їхній партнер з'їсть, наприклад, арахіс, цього буде цілком достатньо. При цьому ні полоскання рота, ні використання зубної пасти з щіткою не врятують.

Навіть по закінченні декількох годин, після того, як організм іншої людини переробив продукт, слина все ще може містити залишкові сліди алергену, викликавши напад внаслідок всього одного поцілунку, попереджає доктор Самі Банна.

Аналогічна історія можлива з лікарськими препаратами, на які буває не менш сильна алергія. Тому експерти радять чистити зуби, прополоскати рот, не вживати в їжу алергени від 16 до 24 годин перед поцілунком зі своїм партнером-аллергиком. Хоча і це не є гарантією.

Що стосується алергії на нікель, то до неї схильні до 17% жінок та 3% чоловіків. Цей метал можна знайти в звичайних речах: починаючи з телефону, закінчуючи скріпками. При контакті у деяких починається сильний свербіж, екзема, поява пухирів, шкірні виділення і утворення шрамів, заявляє доктор Луз Фонасье. Єдиний вихід - уникати прямого контакту з нікелем, надягаючи пластиковий чохол на телефон або використовуючи гарнітуру handsfree.

Newsru

Зараз ви читаєте новину «Поцілунки і мобілки спричиняють алергію - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі