четвер, 02 вересня 2010 07:30

Від шкільної форми може бути алергія

"Готуючи доньку до школи, купила форму за 250 гривень. На етикетці було написано "напівшерсть". Виробника не вказано. Вже вдома запідозрила, що у тканині більше синтетики. Знайомі порадили випрати сарафан, щоб перевірити його якість. Вода у пральній машинці відразу пофарбувалася у темно-синій колір. Чула по телевізору, що в Україні зараз продають багато китайської форми, яка може зашкодити дитині. Наскільки такий одяг небезпечний для здоров"я?"

Ольга Кириленко, 30 років, із Києва.


— Одяг із неякісними барвниками може викликати алергічні реакції, дерматити, — каже Лариса Ярощук, столичний дитячий алерголог. — На шкірі дитини з"являються прищики, почервоніння. У тих місцях, де одяг торкається до тіла, починається подразнення і свербіж. Одразу дайте випити ліки від алергії. Якщо почервоніння не зійшло, дитину слід показати лікарю. Неякісну форму більше не одягайте, бо реакція повторюватиметься.

Аби уникнути алергічних реакцій на барвники, вона радить не купувати одяг на ринках. Краще у магазинах та українських виробників. Обов"язково із натуральних тканин.

— У синтетичному одязі дитина буде пріти. Через піт барвник потрапить на шкіру і викликатиме алергію. Щоб перевірити, який барвник у тканині, форму варто випрати. Якщо не полиняє, значить якісний і дитині не зашкодить.

Зараз ви читаєте новину «Від шкільної форми може бути алергія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі